Quinoa met kalkoen en spinazie

Maaltijdsalade

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kalkoenensneden (beenhouwerij) 
  • 100 g babyspinazie
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 limoen
  • 125 g quinoa
  • 2 eetl. zonnebloempitten 
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 koffiel. sesamolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.) 

Snij de kalkoenensneden in dunne reepjes.

Snipper de lente-uitjes grof.

Pers de halve limoen.

Snij het vruchtvlees van de avocado in reepjes en besprenkel met 1 eetl. limoensap.

Rooster de zonnebloempitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Spoel de quinoa grondig onder koud water in een fijne zeef.

Bereiding (20 min.) 

  1. Kook de quinoa gaar in 2,5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat lichtjes afkoelen.
  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de reepjes kalkoen met zwarte peper en zout en bak aan alle kanten mooi bruin en gaar.
  3. Maak een vinaigrette met 2 eetl. olijfolie, de sesamolie en de rest van het limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Giet de vinaigrette over de lauwe quinoa en meng er voorzichtig de blaadjes spinazie onder.
  5. Verdeel de quinoa over 4 borden. Werk af met de reepjes avocado en kalkoen, de lente-uitjes en de zonnebloempitten. Besprenkel met extra vierge olijfolie.

Baby eet mee (+12 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (± 20 min)

  1. Hak 50 g spinazieblaadjes grof. Snij 30 g kalkoenensnede (beenhouwerij) in kleine stukjes. Spoel 1 eetl. quinoa goed onder koud water in een fijne zeef. 
  2. Kook de quinoa en de stukjes kalkoen ± 20 min. in een bodempje water. Voeg op het einde de spinazie toe.   
  3. Snij ondertussen het vruchtvlees van 1/4 rijpe avocado in blokjes. Meng samen met 1 koffiel. plantaardige olie onder de quinoa.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.