Runderbrochette met gegrilde slaharten

Voor: 2 volwassenen + 1 peuter

Ingrediënten

  • 2 runderbrochettes natuur (beenhouwerij)
  • 2 Romeinse slaharten
  • 1/2 citroen
  • 1 rood pepertje
  • 1 plantje platte peterselie
  • 2 takjes verse munt
  • 150 g basmatirijst
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

Hak de platte peterselie en de muntblaadjes fijn.

Rasp de schil van de halve citroen en pers hem uit (u hebt 1 eetl. nodig).

Snij de Romeinse slaharten in de lengte in 4.

Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

Bereiding (30 min.)

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat 10 min. afkoelen. 
  2. Meng de verse kruiden, de citroenzeste en het sap, het fijngehakte pepertje en 2 eetl. olijfolie onder de afgekoelde rijst.  Kruid met zwarte peper en zout. 
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan of bestrijk er een barbecuerooster mee. Bak de brochettes aan alle kanten gaar en goudbruin in de pan of op de barbecue. 
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de slaharten 10 min. beetgaar of rooster ze op de barbecue (bestrijk de slaharten dan eerst met olijfolie). Kruid met zwarte peper en zout.  
  5. Serveer de brochettes met de rijstsalade en de gebakken partjes slaharten.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

  1. Kook 2 eetl. basmatirijst gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 
  2. Kook intussen 25 g rundvlees en 100 g fijngesnipperde Romeinse slaharten 15 min. in een bodempje water of stoom ze.
  3. Mix de rijst met het vlees en de sla. Voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe
  4. Snipper 3 blaadjes platte peterselie fijn en strooi over de bereiding.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.