Schelvishaasje met champignons en knolselderpuree

Voor een feestelijk gerecht hoef je niet op restaurant te gaan. Heel je gezinnetje smult mee van deze lekkere witte vis met champignons en knolselder.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 schelvishaasjes (versmarkt)
  • 250 g grotchampignons
  • 200 g knolselder
  • 1/2 onbehandelde citroen (bio)
  • 1/2 plantje basilicum
  • 1/2 plantje peterselie
  • 200 g zachtkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml melk
  • 1 koffiel. boter
  • 1 koffiel. mosterd
  • 1 koffiel. bloem
  • 7 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. rodewijnazijn
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

Snij de champignons in dunne plakjes.

Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

Schil de knolselder en de aardappelen en snij in grove stukken.

Snipper de blaadjes basilicum en de peterselie fijn en meng met de mosterd, de rodewijnazijn, 3 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

Bereiding (30 min.)

  1. Kook de knolselder en de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de champignons enkele min. op een hoog vuur. Voeg de fijngesnipperde sjalot en het knoflook toe en roerbak nog enkele min. Doe er de citroenzeste bij en hou warm.
  3. Voeg de melk en de boter toe aan de knolselder en de aardappelen en pureer. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Kruid de schelvishaasjes aan beide kanten met zwarte peper en zout en wentel ze door de bloem. Klop er de overtollige bloem af.
  5. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de schelvishaasjes 4 min. aan elke kant goudbruin.

Afwerking

Verdeel de vis over de borden, geef er de puree en de gebakken champignons bij en werk af met de kruidensaus.

Baby eet mee (+12 m)

Bereiding (25 min)

  1. Kook 25 g schelvishaasje (versmarkt), 50 g in stukjes gesneden grotchampignons, 50 g geschilde knolselder en 35 g geschilde aardappel 20 min. in een bodempje water.
  2. Voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe en roer goed. Werk af met 1 fijngesnipperd blaadje basilicum en 1 fijngesnipperd blaadje peterselie.
Vindt je kleine lekkerbek dit receptje lekker? Het smaakt nog beter met de artikelen uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.