Spaghetti met ricotta en snijboontjes

Snijboontjes en spaghetti … Geen voor de hand liggende combinatie. Toch is dit een heerlijk, vegetarisch topgerechtje. En met enkele aanpassingen geniet ook je kleintje mee!

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 g snijbonen
  • 100 g tapastomaten      
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 onbehandelde citroen (bio)
  • 1/2 plantje basilicum
  • 75 g ricotta
  • 200 g spaghetti
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

Snij de snijbonen in grote schuine stukken.

Snij de tapastomaten in partjes.

Scheur de blaadjes van de takjes basilicum.

Snipper de lente-uitjes grof.

Rasp de schil van de halve citroen en pers de halve citroen (je hebt 2 eetl. sap nodig).

Bereiding (15 min.)

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes enkele minuten. Voeg de snijbonen toe en laat 6 à 8 min. afgedekt stoven tot ze beetgaar zijn.
  2. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou 1 dl van het kookvocht over.
  3. Meng de ricotta samen met het kookvocht onder de snijbonen.
  4. Voeg de tapastomaten toe en laat nog even stoven. Kruid met zwarte peper en zout en voeg het citroensap toe. Meng de saus onder de pasta.

Afwerking

Werk af met blaadjes basilicum en de citroenzeste.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Bereiding (20 min.)

  1. Snij 60 g snijbonen en 60 g tapastomaten in stukjes (haal de pitjes uit de tomaten).
  2. Kook de groenten samen met 2 eetl. gebroken spaghetti 15 min. gaar in een bodempje water.
  3. Snipper ondertussen het blaadje basilicum fijn.
  4. Mix de pasta samen met 1 koffiel. plantaardige olie tot een puree. werk af met de basilicum.
Psst! Je kleine spruit vindt dit receptje nog lekkerder met de artikelen uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.