Spaghettipompoen met champignonsaus, pancetta en blauwe kaas

Spaghettipompoen, weet jij wat het is? Schraap met een vork het vruchtvlees in slierten en … je hebt spaghetti! Vul de overgebleven pompoenhelft met champignons, pancetta, blauwe kaas. Even in de oven, en klaar! Pas dit recept makkelijk aan voor je baby vanaf 6 maanden.

Ingrediënten (2 personen)

  • 50 g pancetta (charcuterie)
  • 1/2 spaghettipompoen
  • 250 g champignons
  • 1 takje rozemarijn (vers)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g roquefort
  • 200 g passata (gezeefde tomaten)
  • 1 eetl. + 1 koffiel. olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (10 min.)

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de halve spaghettipompoen in een ovenschaal en leg in de holte het takje rozemarijn en het laurierblaadje. Kruid goed met zwarte peper en zout en besprenkel met 1 koffiel. olijfolie.

Bereiding (10 min. + 40 min. in de oven)

  1. Bak de halve pompoen 40 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Snipper ondertussen de ui en het knoflook fijn.
  3. Snij de champignons in 4 en de pancetta in reepjes, en verkruimel de roquefort.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur. Voeg de passata toe en laat 15 min. sudderen.
  5. Schraap met een vork het vruchtvlees uit de pompoenhelft (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten).
  6. Vul de pompoenhelft opnieuw met het vruchtvlees en de champignonsaus. Bedek met de reepjes pancetta en verdeel er de roquefort over. Zet nog enkele minuten onder de hete ovengrill tot de kaas mooi gesmolten is.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Bereiding (20 min.)

  1. Snij 50 g vruchtvlees van de spaghettipompoen. Hak 50 g champignons fijn.
  2. Kook alles 15 min. in een bodempje water.
  3. Mix de bereiding met 1 koffiel. plantaardige olie tot een puree.
Vindt je kleine lekkerbek dit receptje lekker? Het smaakt nog beter met de artikelen uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.