Spekjespasta met gestoofde pastinaak

Kinderen houden van pasta en spekjes. En samen met pastinaak als hippe ‘vergeten’ groente is dat een winnende combinatie voor een heerlijk duorecept voor klein en groot. Snel uitproberen met je peuter vanaf 12 maanden.

Ingrediënten (voor 2 volwassenen + 1 baby)

  • 125 g gerookte spekblokjes (versmarkt) 
  • 1 pastinaak
  • 1/4 groenekool 
  • 1/2 rood pepertje 
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1/2 rode ui
  • 125 ml room
  • 25 g parmezaan (blok)
  • 200 g tagliatelle
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 minuten)

Snipper de rode ui en de rozemarijn fijn.

Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en hak fijn.

Schil de pastinaak en snij in staafjes van 1/2 bij 4 cm.

Snipper de groenekool fijn.

Rasp de parmezaan.

Bereiding (30 minuten)

  1. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de spekblokjes goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en stoof de fijngesnipperde rode ui, het pepertje en de rozemarijn 5 min. op een matig vuur.
  3. Voeg de staafjes pastinaak en de fijngesnipperde groenekool toe en laat 10 min. garen op een zacht vuur.
  4. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  5. Giet de room bij de groenten en laat enkele minuten sudderen.
  6. Voeg ook de spekblokjes en de pasta toe en meng alles goed onder elkaar. Kruid met zwarte peper.
  7. Bestrooi met de geraspte parmezaan.

Zo maak je dit recept ook voor je peuter (+12 maanden)

  1. Schil 50 g pastinaak en snij in stukjes. Snipper 50 g groenekool en 2 blaadjes rozemarijn fijn.
  2. Kook de groenten, de rozemarijn en 2 eetl. in stukken gebroken tagliatelle 15 à 20 min. gaar in een bodempje water. Giet af.
  3. Bak intussen 25 g gerookte spekblokjes (versmarkt) goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Pureer alles en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.