Tagliatelle met champignons, spek en broccoli

Pasta smaakt met alles! Maar soms heb je niet veel nodig om een origineel gerechtje te maken. Champignons, spek, broccoli … je zet in een mum van tijd een overheerlijke pasta op tafel. Pas het recept lichtjes aan en ook je kleintje eet een hapje mee.

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 250 g champignons
  • 1/2 broccoli
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 dl lichte room
  • 200 g tagliatelle
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • Snij de champignons in fijne schijfjes.
  • Snipper de platte peterselie fijn.
  • Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

Bereiding (25 min.)

  1. Bak de spekreepjes goudbruin en krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de champignons op een hoog vuur. Voeg het knoflook en de sjalot toe en roerbak enkele min. Blus de pan met de witte wijn en laat even inkoken.
  3. Giet de room in de pan en kruid met zwarte peper en zout.
  4. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en voeg de broccoliroosjes de laatste 6 min. toe. Giet af.
  5. Meng de champignonsaus onder de pasta met de broccoli.

Afwerking

Verdeel de pasta over diep borden en werk af met de spekreepjes en de fijngesnipperde peterselie.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Bereiding (20 min.)

  1. Kook 70 g fijngesneden champignons 15 min. in een bodempje water, samen met 70 g broccoli in kleine stukjes en 25 g tagliatelle in stukjes.
  2. Mix alles samen met 1 koffiel. plantaardige olie.
  3. Vindt je kleine lekkerbek dit receptje lekker? Het smaakt nóg beter met leuke eetsetjes uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.