Tagliatelle met scampi’s en kervelsaus

Met een kleintje in huis eet je niet elke dag scampi’s. Toch is dit recept een feest voor de smaakpapillen van iedereen. Je baby vanaf 4 maanden smult van tagliatelle, kervel en venkel. En jouw bord pimp je met scampi’s en een heerlijk sausje met witte wijn.

Ingrediënten (2 personen + 1 baby)

  • 10 ongepelde rauwe scampi’s (diepvries) 
  • 1 venkelknol
  • 1 bosje kervel 
  • 1/2 citroen
  • 1 sjalot
  • 1,25 dl lichte room
  • 200 g tagliatelle
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 20 minuten + 15 minuten marineren)

Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en pel ze. Verwijder de bruine draad die bitter smaakt. Dep de scampi’s droog. 

Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers de halve citroen.

Meng de scampi’s met het citroensap en de zeste, en kruid met zwarte peper. Laat 15 min. marineren in de koelkast.

Snij intussen de venkelknol in tweeën. Verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.

Snipper de sjalot fijn.

Hak de kervel fijn.

Bereiding (20 minuten + 20 minuten babymaaltijd)

  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi’s 1 à 2 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  2. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de venkel toe en laat zo’n 10 min. verder stoven.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Blus de venkel met de witte wijn en laat enkele minuten inkoken. Voeg de room en de kervel toe en laat nog enkele minuten sudderen op een zacht vuur. 
  5. Doe de scampi’s opnieuw in de pan en kruid met zwarte peper en zout. Meng ze onder de pasta.

Baby eet mee (+4 maanden)

  1. Snij 100 g venkel in kleine blokjes en hak ½ bosje kervelblaadjes fijn.
  2. Breek 1 eetl. tagliatelle in kleine stukjes en kook samen met de venkel 15 à 18 min. gaar in een bodempje water. Voeg de kervel 5 min. voor het einde van de gaartijd toe.
  3. Plet tot een puree en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Dit recept smaakt nog zo lekker met onze leuke spulletjes uit het assortiment Eten en Drinken in de webshop.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.