Tagliatelle met spitskool, spekjes en mosterdroomsaus

Spaghetti carbonara is een klassieker op het menu. Maar wat dacht je van deze pittige tagliatelle met spekjes, spitskool en mosterd? Ook de moeite om eens te proberen. Geschikt voor groot en klein … vanaf 12 maanden.

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 g gerookte spekblokjes (versmarkt)
  • 1/2 spitskool
  • 1 ui
  • 1/2 takje verse rozemarijn
  • 3 blaadjes salie
  • 50 g pecorino (blok)
  • 1,5 dl verdunde room (7 % V.G.)
  • 200 g tagliatelle
  • 1 koffiel. mosterd
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

Snipper de ui fijn.

Verwijder de harde kern van de halve spitskool en snipper fijn.

Rasp de pecorino.

Snipper de blaadjes van de salie en de rozemarijn fijn.

Bereiding (20 min.)

  1. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Doe de fijngesnipperde ui in de pan van de spekblokjes en laat 5 min. stoven op een zacht vuur. Voeg de spitskool toe en laat nog 10 min. verder stoven.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Voeg de room en de mosterd toe aan de spitskool en kruid met zwarte peper. Laat nog even sudderen. Doe er ook de spekblokjes bij.
  5. Meng onder de tagliatelle en werk af met de geraspte pecorino.

Baby eet mee (+ 12  maanden)

Bereiding (25 min.)

  1. Kook 100 g fijngesnipperde spitskool , 2 eetl. gebroken tagliatelle en 20 g fijngesnipperde ui samen met 1 fijngesnipperd blaadje salie en 1 fijngesnipperd blaadje rozemarijn 20 min. in een bodempje water.
  2. Voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe en prak fijn.

Vindt je kleine lekkerbek dit receptje lekker? Het smaakt nog beter met de artikelen uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.