Tomatenrisotto met schelvis

Ingrediënten (2 personen) 

  • 2 schelvishaasjes (diepvries)  
  • 30 g erwten (diepvries)  
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 2 eetl. boter 
  • 125 g risottorijst
  • 200 g tomatenstukjes (blik)
  • 1/2 dl droge witte wijn  
  • 4 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 4 dl heet water)  
  • 1 eetl. olijfolie 
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 10 min.) 

Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

Snipper de sjalot fijn.

Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes van ½ cm.

Bereiding (30 min.) 

  1.  Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot 5 min. op een zacht vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.
  2. Voeg de tomatenstukjes en 1 pollepel bouillon toe aan de rijst. Roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
  3. Voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de paprikareepjes toe en 2 min. voor de gaartijd de diepgevroren erwten.
  4. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de schelvishaasjes 3 min. aan elke kant.
  5. Haal de risotto van het vuur en voeg 1 eetl. boter toe. Kruid met zwarte peper en zout.

Baby eet mee (+ 12 maanden)

Als je de ingrediënten en de bereidingswijze licht aanpast, kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je peuter of baby.

Bereiding (25 min.) 

  1. Snij 60 g rode paprika in blokjes. Kook samen met 40 g risottorijst en 50 g diepgevroren schelvis in een bodempje water 20 min. gaar.
  2. Voeg 5 min. voor het einde van de gaartijd de erwtjes toe.
  3. Plet de bereiding met 1 koffiel. plantaardige olie tot een puree.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.