Varkenshaasje in bladerdeeg met andijviegratin

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 varkenshaasje (beenhouwerij of diepvries)
  • 50 g verse spinazie
  • 1/2 andijvie
  • 1 dl lichte room
  • 2 eetl. geraspte gruyère
  • 1 eetl. boter
  • 1 ei
  • 1/2 rol bladerdeeg (versmarkt)
  • 1 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 10 min.)

Laat het varkenshaasje volledig ontdooien en dep goed droog.

Snipper de halve andijvie fijn.

Meng het paneermeel met de gruyère.

Hak de spinazieblaadjes grof.

Bereiding (45 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid het varkenshaasje aan alle kanten met zwarte peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan? en bak het varkenshaasje kort aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur. Haal uit de pan en zet de pan opzij.
  3. Leg het varkenshaasje in het midden van het halve vel bladerdeeg. Verdeel er de grofgehakte spinazie over en rol het deeg in de lengte op. Vouw de uiteinden van het deegrolletje goed dicht.
  4. Klop het ei los en bestrijk er de bovenkant van het bladerdeegrolletje mee. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Smelt intussen de boter in de pan van het varkenshaasje en stoof de fijngesnipperde andijvie 6 à 8 min. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de lichte room toe. Schep de andijvie in een ovenschaal en verdeel er de gruyère met paneermeel over.
  6. Haal het varkensrolletje uit de oven en hou warm onder aluminiumfolie.
  7. Zet de andijvie onder de ovengrill tot er een mooi bruin korstje op komt.

Afwerking

Snij het varkensrolletje in sneetjes en serveer met de gegratineerde andijvie.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)

  1. Snij 25 g (ontdooid en drooggedept) varkenshaasje (beenhouwerij of diepvries) en 1 geschilde aardappel in stukjes. Snipper 100 g andijvie fijn. 
  2. Kook het vlees, de stukjes aardappel en de andijvie 20 min. gaar in een bodempje water. 
  3. Pureer en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.