Varkenshaasje met koolraap en appel

Voor: 2 volwassenen + 1 peuter

Ingrediënten 

  • 300 g varkenshaasje (beenhouwerij) 
  • 1/2 koolraap
  • 1 appel
  • 1 sjalot
  • 450 g aardappelen
  • 2 eetl. boter
  • 2 dl gevogeltefond (bokaal)
  • 1/2 koffiel. gedroogde tijm
  • peper en zout

Voorbereiding (15 min.) 

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  2. Schil de koolraap en snij in blokjes.
  3. Schil de appel en snij het vruchtvlees in stukjes.
  4. Snipper de sjalot fijn.

Bereiding (30 min.) 

  1. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Kook intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 à 20 min. verder afgedekt garen op een zacht vuur.
  3. Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de koolraap 2 à 3 min. Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl gevogeltefond. Kruid met peper, zout en de tijm. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. 
  4. Haal het varkenshaasje uit de pan en hou warm. Voeg de sjalot toe en overgiet met de rest van de gevogeltefond. Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn.

Afwerking

Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Leper er de saus rond en serveer met de aardappelen en de saus.

Baby eet mee (+ 1 jaar)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept klaarmaken voor uw baby.

  1. Schil 60 g aardappel, 60 g koolraap, en snij in stukjes.
  2. Kook de blokjes ± 20 min. in kokend water. Voeg de laatste 10 min. 25 g varkenshaasje toe. Giet af.
  3. Snij het vlees heel fijn. Prak de groenten en de appel tot een puree, en meng er het vlees onder. Voeg 1 koffiel. olijfolie toe.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.