Varkensmignonnette met gebakken asperges en waterkersslaatje

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 varkensmignonnettes (beenhouwerij)
  • 250 g witte asperges
  • 1 bosje waterkers 
  • 40 g rucola 
  • 1/2 limoen 
  • 1/2 plantje platte peterselie 
  • 2 eetl. boter
  • 300 g krielaardappelen
  • 6 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.) 

Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil van de top naar de voet. Snij de asperges in stukken van 3 cm.

Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep goed droog. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed onder elkaar.

Hak de blaadjes peterselie grof.

Snij de steeltjes van de waterkers.

Pers de halve limoen.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding (35 min.) 

  1. Zet de krielaardappelen 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Kook ondertussen de stukjes asperge 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak mooi bruin aan elke kant op een hoog vuur. Zet het vuur lager en laat nog 5 min. verder bakken. Haal het vlees uit de pan en bedek met aluminiumfolie. Laat zo 10 min. rusten.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in de zelfde pan en bak de asperges kort.
  5. Meng de rucola onder de waterkers. Maak een vinaigrette met 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. limoensap. Kruid met zwarte peper en zout en meng onder het slaatje.
  6. Haal de gebakken asperges uit de pan. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en roerbak de grofgehakte peterselie even. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Verdeel het vlees over de borden, samen met de krieltjes, het waterkersslaatje en de asperges. Lepel wat  van de peterselieboter over de asperges.

Baby eet mee (+ 8 maanden)

Bereiding (20 min.)

  1. Snij 25 g varkensmignonnette (beenhouwerij) in kleinere stukjes. Schil 80 g witte asperges en snij in stukjes. Hak de blaadjes van 1/2 bosje waterkers grof. Schil 2 krielaardappelen.
  2. Kook het vlees samen met de stukjes asperge en de krielaardappelen 18 à 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg enkele minuten voor het einde van de gaartijd de waterkers toe.
  3. Hak ondertussen 4 blaadjes peterselie fijn. 
  4. Plet de bereiding tot een puree en meng er de platte peterselie en 1 koffiel. plantaardige olie onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.