Varkensmignonnette met spinaziestoemp

Soms heb je gewoon eens nood aan een makkelijke, stevige hap. Wij hebben voor jou een topreceptje: varkensmignonnette met spinaziestoemp. Lekker, boordevol vitamines en makkelijk te maken!

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 varkensmignonnettes
  • 400 g verse spinazie
  • 1/2 onbehandelde citroen (bio)
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffiel. boter
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 4 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit).

Snipper het teentje knoflook fijn.

Snipper de blaadjes peterselie fijn.

Meng de peterselie met de citroenzeste, de helft van het knoflook en 2 eetl. olijfolie.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Schil de aardappelen en snij in stukken.

Bereiding (25 min.)

  1. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de varkensmignonnettes aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak mooi bruin in de pan aan beide kanten. Zet het vuur wat lager en laat nog ± 5 min. garen.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en voeg de spinazie en de rest van het knoflook toe. Laat de spinazie slinken, doe in een vergiet en laat uitlekken.
  4. Plet ondertussen de aardappelen en meng er de boter en de spinazie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

Afwerking

Lepel wat kruidenolie over het vlees en bestrooi de spinaziestoemp met de pijnboompitten.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Bereiding (25 min.)

  1. Snij 25 g varkensmignonnette (beenhouwerij) in stukjes.
  2. Snipper 80 g spinazie fijn en snij 60 g aardappelen in blokjes.
  3. Kook alles 20 min. gaar in een bodempje water.
  4. Mix samen met 1 koffiel. plantaardige olie tot een puree.

Vindt je kleine lekkerbek dit receptje lekker? Het smaakt nog beter met de artikelen uit ons assortiment Eten en Drinken in onze webshop.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.