Wok met kip en groene groenten

Ingrediënten (2 personen)  

  • 2 halve borstfilets van braadkip (beenhouwerij)  
  • 1/2 broccoli  
  • 150 g snijbonen  
  • 1/2 bosje lente-uitjes   
  • 1 rood pepertje
  • 1/2 plantje koriander  
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g rijstnoedels  
  • 1 eetl. amandelschilfers  
  • 2 eetl. rijstolie 
  • 1 eetl. sojasaus 
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (20 min.)

Snij de snijbonen in schuine reepjes.

Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Hak de korianderblaadjes en de steeltjes fijn.

Snij de kippenborstfilets in reepjes.

Bak de amandelschilfers mooi bruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Bereiding (20 min.) 

  1. Verhit 1 eetl. rijstolie in een pan of wok en bak de reepjes kip mooi bruin aan alle kanten. Kruid met zwarte peper en zout en haal uit de wok.
  2. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok. Roerbak de helft van de lente-uitjes samen met het pepertje, het knoflook en de koriandersteeltjes enkele min.
  3. Voeg de snijbonen, de broccoli, de sojasaus en een scheutje water toe. Laat 10 min. afgedekt stoven.
  4. Kook ondertussen de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. Doe de kip opnieuw in de wok en doe er de noedels bij. Werk af met de rest van de lente-uitjes, de fijngesnipperde koriander en de amandelschilfers.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Als je de ingrediënten en de bereidingswijze licht aanpast, kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je baby.

Bereiding  (25 min.) 

  1. Hak 50 g broccoli en 50 g snijbonen in kleine stukjes. Snij 25 g halve borstfilet van braadkip in reepjes. Snipper 4 blaadjes koriander fijn.
  2. Kook de groenten en de kip met 30 g rijstnoedels 20 min. gaar in een bodempje water.
  3. Plet de bereiding met 1 koffiel. plantaardige olie tot een puree en werk af met de fijngesnipperde koriander.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.