Wrap met kalkoen, Romeinse slaharten en komkommer-avocadodressing

Wraps zijn supermakkelijk om te maken en overheerlijk! Ook je peuter smult ervan. Volg dit lekkere recept en geniet samen van een heerlijke maaltijd. Geschikt voor baby’s vanaf 18 maanden.

Ingrediënten (voor 2 volwassenen + 1 baby)

  • 200 g kalkoenensneden (beenhouwerij)
  • 1,5 Romeinse slaharten 
  • 1 rode paprika 
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 komkommer 
  • 1/2 citroen 
  • 1/2 plantje dille 
  • 1 eetl. yoghurt natuur 
  • 2 wraps 
  • 1 eetl. olijfolie 
  • peper en zout

Voorbereiding (35 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een bakplaat en zet 30 min. in de voorverwarmde oven, tot het vel zwartgeblakerd is.

Haal de paprikahelften uit de oven en leg in een kom.

Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.

Pel de afgekoelde paprikahelften en snij het vruchtvlees in reepjes.

Snij ondertussen de kalkoenensneden in reepjes.

Schil 1/2 komkommer, snij middendoor en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij in blokjes van 1 cm.

Hak de dille fijn en pers 1/2 citroen.

Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork. Meng met de yoghurt, de fijngesnipperde dille, het citroensap en de blokjes komkommer. Kruid met peper en zout.

Snij de Romeinse slaharten in dunne reepjes.

Bereiding (15 minuten)

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalkoenenreepjes 5 à 6 min. mooi bruin. Kruid tijdens het bakken met peper en zout.
  2. Verdeel wat avocadodressing over de wraps en bestrooi met wat Romeinse slaharten en reepjes paprika.
  3. Bedek met de kalkoenenreepjes en rol de wrap dicht. 
  4. Snij daarna in twee.

Afwerking

Serveer met de rest van de Romeinse slaharten, de komkommer-avocadodressing en de paprikareepjes.

Zo maak je dit recept ook voor je peuter (+18 maand)

  1. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 50 g kalkoenensneden in reepjes mooi bruin en gaar.
  2. Snipper 1/4 Romeins slahart fijn en snij 1/8 komkommer in blokjes.
  3. Plet 1/4 avocado met een vork en meng met de blokjes komkommer, 1 koffiel. citroensap en 2 koffiel. fijngesnipperde dille.
  4. Vul 1/2 wrap met de reepjes kalkoen, de fijngesnipperde sla, 50 g geroosterde paprika in reepjes en 1 eetl. avocadodressing. Rol op en snij in sneetjes.

Is je kleintje dol op dit recept? Het smaakt nog beter met onze leuke spulletjes uit het assortiment Eten en drinken in onze webshop.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.