Zalm met Italiaans korstje en broccolipuree

Ingrediënten (2 personen) 

  • 2 zalmfilets (versmarkt of diepvries) 
  • 1 broccoli
  • 300 g aardappelen 
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. zure room
  • 2 eetl. geraspte pecorino 
  • 1 eetl. panko (Japans paneermeel)
  • 1 eetl. kappertjes (bokaal) 
  • 2 eetl. groene pesto (bokaal)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 15 min.)

Laat de diepgevroren zalmfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

Meng de pesto met de panko en smeer een laagje op elke filet.

Leg de vis in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte pecorino.

Snipper de sjalotten fijn.

Schil de aardappelen en snij in stukken.

Verdeel de broccoli in roosjes.

Bereiding (25 min.) 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook intussen de aardappelen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 10 min. van de kooktijd de broccoliroosjes toe. Giet af.
  3. Zet de ovenschaal met de zalm 15 à 18 min. in de voorverwarmde oven tot het korstje krokant wordt. 
  4. Pureer de aardappelen met de broccoli. Voeg de zure room, de uitgelekte kappertjes en de fijngesnipperde sjalotten toe. Kruid met peper en zout.

Baby eet mee (+ 4 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

Bereiding (20 min.)

  1. Schil 1 aardappel en snij in stukjes. Verdeel 70 g broccoli in roosjes. Kook ze samen 15 min. in een bodempje water en giet af.
  2. Pureer en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.