Zeebaars met ovengebakken groenten en dillepuree

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 zeebaarsfilets (diepvries)
  • 250 g champignons
  • 2 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1/2 plantje dille 
  • 400 g bloemige aardappelen (bv. bintje)
  • 1 eetl. zure room
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1/2 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1/2 koffiel. oregano (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (ontdooitijd + 15 min.) 

Laat de zeebaarsfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

Schil de aardappelen en snij in stukken.

Snij de champignons in 4.

Snij de aubergine in blokjes van ± 3 cm.

Ontpit de tomaten en snij in partjes van ± 2 cm dik.

Hak de dille grof.

Bereiding (45 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de stukjes champignon, de aubergineblokjes en de partjes tomaat in een ovenschaal en kruid met de tijm, de oregano, zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en meng goed onder elkaar. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak samen met de zure room, de extra vierge olijfolie en de dille fijn tot een gladde puree. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Kruid de zeebaarsfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets eerst 2 min. op de velkant. Draai om en bak 2 à 3 min. tot de vis gaar en goudbruin is.

Baby eet mee (+ 6 maanden)

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan je dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor je peuter of baby.

Bereiding (30 min.) 

  1. Schil 1 aardappel en snij samen met 50 g champignons, 50 g aubergine en 1/4 tomaat in stukjes. Snipper 1 takje verse dille fijn.
  2. Kook 20 g diepgevroren zeebaarsfilet (zonder vel) samen met de stukjes groenten en aardappel ± 20 min. gaar in een bodempje water. Giet af. 
  3. Pureer en meng er 1 koffiel. plantaardige olie en de dille onder.