Dag kleurrijke wereld!

Spelen voor baby’s vanaf 0 maanden

Meteen na zijn geboorte start voor je baby een grote ontdekkingstocht. Stap voor stap zal hij de wereld leren kennen. Je pasgeboren baby is op jou aangewezen. Echt spelen kan hij nog niet. Hij trappelt wel al enthousiast met zijn beentjes en zwaait met zijn armen. Zo oefent hij zijn spieren en ontwikkelt hij zijn motoriek.

Verder gaat hij vooral waarnemen. Tekeningen en foto’s, allerlei geluidjes en stoffen met verschillende texturen stimuleren zijn zintuigen. Felgekleurd speelgoed met knisperende stofjes die verschillend aanvoelen vindt hij fascinerend. Je baby neemt al die nieuwe indrukken in zich op, en ontwikkelt zo zijn denkvermogen.

Prikkels zorgen ervoor dat je kindjes zintuigen zich verder ontwikkelen. Hij absorbeert de wereld om zich heen door te kijken, luisteren en voelen. Dat kijken gaat er bij je baby anders aan toe. Een pasgeboren baby kan namelijk niet verder zien dan 20 cm. Hoe ouder hij wordt, hoe groter zijn focus wordt.

Hoewel hij je met een intense blik kan aankijken, ziet hij nu vooral contrasterende kleuren en bewegingen. Een felgekleurd mobiel met licht en geluid voor boven zijn bedje, wieg of park is dus het ideale speelgoed.

Verder vindt je baby ook bonte speeltapijten fascinerend. Leg je baby niet alleen op zijn rug, maar ook op zijn buik. Zo ontwikkelt hij zijn spieren. Ook speeltjes die je aan zijn wandelwagen of draagbare autostoel kan vastmaken, zijn nu perfect. Denk daarbij maar aan een hangspeeltje, een speelspiraal of een trapeze voor een draagbare autostoel.

Gaan slapen lukt het best als rituelen je baby houvast geven. Een doudou kan daar deel van uitmaken. Om ontroostbare, slapeloze slaapuurtjes te vermijden als je zijn knuffeldoekje wast of als het zoek raakt, geeft Dreambaby je graag een paar tips!

Tip: Heeft je kindje een lievelingsknuffel die hij niet kan missen? Koop dan een extra exemplaar. Je kan de reservedoudou of -knuffel even bij je houden, zodat hij jouw geur krijgt. Leg hem af en toe al eens bij je baby in bed. Zo gaat hij zonder problemen met zijn nieuwe vriendje slapen. Een laatste truc om de knuffel niet kwijt te raken: laat, samen met je kindje, de knuffel achter in bed als hij wakker wordt. Hij leert dat zijn doudou bij slapen hoort. Op bezoek of even naar de winkel gaan kan dus zonder. Blijft je baby ergens slapen, dan neem jij zijn knuffeldoekje ongemerkt uit zijn bedje.

Op ontdekkingstocht! – Vanaf 6 maanden

Spelend op stap – Vanaf 12 maanden