Welk speelgoed kies je voor baby’s van 0 tot 6 maanden?

Welk speelgoed kies je voor je pasgeboren baby? Hoe houd je het voor hem boeiend in de auto, wieg of het park? Van felle kleuren tot knispergeluiden en verschillende texturen: ontdek hier alle speeltjes om je baby’s zintuigen te stimuleren.

Spelen vanaf 0 maanden

Voor een pasgeboren baby zijn kijken, luisteren en voelen dé manieren om zijn omgeving te verkennen. Je baby kan nog niet echt spelen, maar gaat vooral waarnemen. Speeltjes met contrasterende kleuren trekken de aandacht, net zoals bewegende mobielen met muziek en speelbogen. En het eerste knuffel(doekje) zal al snel je baby’s beste vriend worden.

Spelen vanaf 3 maanden

Vanaf ongeveer 3 maanden zoekt je kindje meer contact met de omgeving en wordt hij actiever. Hij begint te genieten van bewegend speelgoed en is geboeid door verschillende texturen en geluiden. Deze prikkels stimuleren je baby’s zintuigen en de verdere ontwikkeling ervan. Rammelaars, bijtringen, een pluchen balletje… Als hij het maar kan grijpen, voelen en… in zijn mondje steken, natuurlijk!

Het leukste speelgoed op dit moment:

  • Een doudou als troostknuffel
  • Tip: Heeft je kindje een lievelingsknuffel die hij niet kan missen? Koop dan een extra exemplaar. Zo vermijd je ontroostbare, slapeloze uren als het knuffeldoekje zoek raakt.

  • Een muzikale mobiel
  • Een speeltapijt
  • Hangspeeltjes, speelspiralen of -bogen voor in de wandelwagen of draagbare autostoel
  • Grijpspeeltjes, bijtringen en rammelaars

Gerelateerde blogberichten

Speelgoed voor baby’s van 6 tot 12 maanden

Lees artikel

Welk speelgoed kies ik voor mijn peuter vanaf 12 maanden?

Lees artikel