Spelend op stap

Spelen voor kindjes vanaf 12 maanden

Sommige kindjes lopen als ze tussen 12 en 18 maanden oud zijn, terwijl anderen de wereld liever nog kruipend ontdekken. Een loophulpje en loopfiets kunnen jouw kindje helpen. Ook trekdieren of duwwagentjes blijven een aanrader. Die helpen namelijk om zijn beenspieren te versterken, en voor een betere coördinatie. Muziek wordt vast ook op enthousiasme onthaald. Je kindje wiegt erop heen en weer, en ontwikkelt zo zijn evenwichtsgevoel.

Elke dag brengt je kindje iets nieuws. Hij snapt steeds beter hoe dingen werken, en geniet ervan om alles te ontdekken. Zijn zelfvertrouwen groeit met hem mee. Hij krijgt het gevoel dat hij meer controle heeft op de wereld rond hem dan voordien.

Die wereld beter begrijpen kan hij leren dankzij speelgoed dat nabootst: een auto, een keukentje... Hij aapt na wat hij in die situaties al gezien heeft en ontdekt zo zijn omgeving.

Gaandeweg gaat hij daarbij zijn fantasie gebruiken. Elke nieuwe ervaring kan leiden tot een nieuwe ontdekking. En die vormt een onuitputtelijke bron voor creativiteit. Je kindje gaat langzamerhand niet alleen nabootsen, maar ook nieuwe dingen bedenken om met voorwerpen te doen.

Met boekjes voorlezen hoef je niet zo lang te wachten, maar nu kunnen jullie ook samen lezen. Voorlezen stimuleert je kindjes taalontwikkeling. Hij leert niet alleen veel bij, maar vergroot zijn woordenschat ook snel.

Dag kleurrijke wereld! – Vanaf 0 maanden

Op ontdekkingstocht! – Vanaf 6 maanden