Baby's eerste zwemles! Enkele tips om samen van het water te genieten

De grote dag is aangebroken! Je kindje zwemt z'n eerste meters in het water. Of je nu naar het zwembad of naar de zee trekt, die eerste plons wordt zoveel leuker indien je goed voorbereid bent.

Veiligheid boven alles

Omdat jij graag zeker bent dat je kindje veilig is en omdat je baby nog wat zelfvertrouwen mist, kan een drijver in het begin goed van pas komen. Er zijn verschillende opties mogelijk. Voor de allerkleinsten kies je best voor een zwemband met een geïntegreerd zitje. Ideaal voor het eerste contact met het water en je baby'tje kan zich vrij bewegen en van het water genieten. Wil je je kleintje graag bij je in het water nemen, dan zijn opblaasbare armbandjes de ideale, veilige keuze!

Aangezien je kindje zal leren zwemmen, geef je 'm best een zwemvest met uitneembare drijvertjes. Voelt je kleintje zich wat zekerder in het water, dan kan je een of meerdere drijvertjes eruit halen. Net zolang tot je kleine zwemmer het alleen redt. Bovendien geeft dit type zwemvest jou voldoende zekerheid als je ukje toch op verkenning zou gaan aan de rand van het zwembad.

Een goede zonnebescherming

Wanneer je met je kleintje voor 't eerst buiten gaat zwemmen, bescherm je z'n huidje het best tegen de zon. Bescherm baby's hoofdje en ogen met een hoedje van UV-werende stof, met brede boord. Voor nog meer veiligheid geef je je ukje een leuke zonnebril die 100 % tegen UVA en UVB beschermt. Kies je er eentje met een verstelbare hoofdband, dan blijft de bril ook bij actieve zonnepret stevig op je kleintjes neus staan.

Maar vergeet vooral je kleintje niet iedere twee uur én na het zwemmen in te smeren met zonnemelk. Kies voor een crème met minerale filter en een hoge beschermingsfactor tegen UVA- en UVB-stralen. Let er ook op dat je crème geen alcohol bevat en waterbestendig is. Tip: gebruik zonnemelk met kleurindicator. Zo weet je waar je al crème gesmeerd hebt en bescherm je baby's huidje optimaal.

Zwempakjes voor alle gelegenheden

Met een toffe zwembroek of hip badpakje voelt je kleine spruit zich helemaal op z'n gemak in het water. Sommige slips en shorts hebben zelfs een geïntegreerde luier. Dankzij deze absorberende laag blijven ongelukjes in het broekje, zelfs al zit je kleintje in het water. Zo heb je geen extra zwemluier meer nodig!

De meeste zwemoutfits voor baby's zijn intussen ook uitgerust met een uv-bescherming, tot factor 50. Zo bieden ze extra bescherming wanneer je een zomerse uitstap met je kleintje plant.

Uitrusting oké? Nu is het alleen nog genieten van lekker plonzen in het water! Samen met mama en papa!