Een zachte geometrische babykamer

Een vogel als inspiratie voor harmonie

Siska Loraine, styliste, opperde het idee van de flamingo voor de kamer van Lotte en mama Sofie ging meteen mee op zoek naar leuke accessoires. Het resultaat van de samenwerking is verbluffend: zo’n kamer zouden we allemaal wel willen! 

Siska : “In de collectie van Dreambaby vond ik een opvallend dekbed van Trixie met flamingomotief. Sofie vond het meteen prima om diezelfde tekening te laten terugkomen op de grootste kamermuur. Ze vond zelfs een bijpassend stofje om er vlaggetjes en slabbetjes van te maken. Ook op de wastafel vind je allerhande accessoires uit de Trixie-collectie. Een thema op het geboortekaartje is geometrische vormen. Daarom heb ik een karretje in gestileerde vormen geschilderd die passen bij het kaartje. De geometrische vormen op het kussen zijn eigenlijk de achterkant van een kussen met een muis op, maar sloten op die manier perfect aan bij het thema.”

Geometrisch karretje: stappenplan

 1. Schuur het karretje af met schuurpapier.
 2. Verwijder het stof met een vochtige doek.
 3. Kleef de geometrische vormen af met een paar stukken papiertape. Laat de vormen verder lopen van de zijkant van het karretje naar de rug.
 4. Breng twee lagen verf aan met een rolletje. Laat de verf tussentijds drogen.
 5. Laat de verf opnieuw drogen en verwijder de tape.
 6. Het hout absorbeert de verf heel sterk waardoor je de details best corrigeert met een fijn penseeltje.

Sjabloon van een flamingo

 1. Koop in de hobbywinkel een stuk fijne mika plastic en een groot vel wit papier.
 2. Teken de flamingo op het papier. Laat hem indien nodig vergroten of verkleinen in een copycenter.
 3. Leg een stuk mika op het papier en teken de afbeelding na met een permanente zwarte viltstift.
 4. Snijd de afbeelding uit met een cuttermes.
 5. De buitenkant is je sjabloon. Die kleef je met stukjes papiertape tegen de muur.
 6. Ga met een verfrol over je sjabloon om de tekening op de muur aan te brengen. Breng niet te veel verf aan in één keer, maar werk in twee lagen die je tussentijds laat drogen om vlekken te voorkomen. Wacht tot de verf droog is voor je de sjabloon van de muur haalt. Breng telkens twee lagen verf aan die je tussentijds laat drogen.

Ontdek alles van de toffe Trixie-collectie in onze webshop. 

In samenwerking met:

Kleur en passie in elke stijl daar staan de Mona verven voor. Mona biedt je 5 vernieuwende collecties ‘Country Living, Contemporary, Classic, Vintage en Design’ waarin je naar hartenlust kan combineren met de meest exclusieve kleurensets. Het Mona kleurenpalet voor 2016 is geïnspireerd door cocktails en wereldberoemde minnaressen. Welke babykamer je ook droomt voor je oogappel, met de prachtige Mona-tinten maak je het waar!

www.monacolor.eu