Een tijdloze babykamer

Berdien, zwanger van een jongetje, nam deel aan onze wedstrijd nadat ze al verf en meubelen had gekocht. Maar ze had geen flauw idee wat ze wilde doen met de babykamer, dus kreeg het Dreambaby-decoteam carte blanche. Het werd een hele uitdaging om de kleine ruimte maximaal te benutten. Met behulp van kleur en vormen creëerden de stylisten toch een hip en tijdloos resultaat.

Creatief werken met schuine wanden

Siska Loraine, styliste, moest vindingrijk zijn om de kleine ruimte onder het dak optimaal te benutten. Ze speelde met kleur en vormen om de meubeltjes tot hun recht te laten komen. En het resultaat is geslaagd: ze creëerde een originele en tijdloze babykamer.

Siska: “De kamer had niet alleen schuine wanden, ook hadden de muren maar een hoogte van 60 cm. We moesten dus creatief te werk gaan. De kleerkast plaatsten we naast de deur, de verzorgingstafel er tegenover. Met behulp van kleur voegden we meer hoeken toe: een blauw vlak op de muur achter het bed wekt het idee van een tent, een geel vlak in de vorm van een huis geeft dan weer een warme toets aan de ruimte. Het gebruik van geometrische vormen i.p.v. bijvoorbeeld kinderlijke tekeningen gaf de kamer een tijdloos karakter.”

Oog voor detail

Siska: “Ook probeerde ik alle details op elkaar af te stemmen: de kleuren van de knuffels matchen met het dekbed, de krukjes verfde ik in zachte pasteltinten die bij de muurverf passen, …  en omdat Berdien een jongetje verwacht, koos ik voor een print uit de nieuwe Stuga-collectie bij Dreambaby. Die is ook vrij strak en sober en kan lange tijd meegaan.”

Ontdek alles van de toffe Stuga-collectie in onze webshop.

In samenwerking met:

Kleur en passie in elke stijl daar staan de Mona verven voor. Mona biedt je 5 vernieuwende collecties ‘Country Living, Contemporary, Classic, Vintage en Design’ waarin je naar hartenlust kan combineren met de meest exclusieve kleurensets. Het Mona kleurenpalet voor 2016 is geïnspireerd door cocktails en wereldberoemde minnaressen. Welke babykamer je ook droomt voor je oogappel, met de prachtige Mona-tinten maak je het waar!

www.monacolor.eu