Flavio’s babykamer: een geschenk uit de hemel!

Mama Liliana (37) was heel duidelijk: géén groen en de kamer moet licht blijven. Tijdens haar zwangerschap moest ze platliggen en kon ze zich niet zelf bezighouden met het inrichten van de babykamer. Ze was dus dolgelukkig dat ze onze wedstrijd won. Het decoteam werkte verder op de eerste laag verf van manlief Marcello en verraste met een vrolijke, flexibele kinderkamer voor Flavio. “ Ik was even sceptisch over het idee van het plafond,” geeft Liliana toe, “maar achteraf ben ik echt superblij met het resultaat!”

Het plafond als eyecatcher

Flavio’s kamer is groot, met veel lichtinval. “Ideaal voor een groot sjabloon op het plafond”, zegt schilder Fabrice. Al was het best een uitdagende klus. Fabrice: “We hebben er met twee schilders acht uur aan gewerkt.” Zo’n schildering op het plafond leent zich niet voor kleinere, donkere kamers. Want je riskeert daardoor de ruimte visueel nog te verkleinen.

Liliana: “ Elke keer als ik met Flavio naar zijn kamertje ga, kijken we even naar het plafond. Hij vindt het geweldig. En iedereen ziet iets anders in de tekening: een zon met stralen, het dak van een circustent … Dat is toch super!”

Pastel met een creatieve toets

Styliste Siska: “Liliana houdt van sober en koos daarom voor pastelkleuren op de muren. Ze hadden al een eerste laag beige en lichtblauw gekregen. Perfect om mee te werken! De verschillende tinten blauw in de kamer combineerden we met een creatieve toets: de felblauwe strepen op het plafond én accessoires in krachtig geel van de collectie Balloon Yellow.  Zo kreeg de kamer een levendige, flexibele en vooral vrolijke uitstraling.”

DIY: naamletters in papier-maché

Siska: “Liliana wilde ook graag de naam van Flavio in de kamer. Schilderen op de muren vind ik nogal drastisch voor later. Daarom koos ik voor letters in papier-maché, die je in de hobbywinkel kan kopen. Ik werkte met een gradatie in kleuren en koos feller blauw dan het pastel op de muur. Zo krijg je heel gemakkelijk een speels effect.”

Zo maak je het zelf:

  • Kies de letters van je naam in de hobbywinkel.
  • Spuit de letters in plaats van ze te verven, veel makkelijker.
  • Bevestig met ‘poster buddies’ de letters aan het kinderbed, de deur of de muur.

Ontdek alles van de collectie Balloon Yellow in onze webshop. 

In samenwerking met:

Kleur en passie in elke stijl daar staan de Mona verven voor. Mona biedt je 5 vernieuwende collecties ‘Country Living, Contemporary, Classic, Vintage en Design’ waarin je naar hartenlust kan combineren met de meest exclusieve kleurensets. Het Mona kleurenpalet voor 2016 is geïnspireerd door cocktails en wereldberoemde minnaressen. Welke babykamer je ook droomt voor je oogappel, met de prachtige Mona-tinten maak je het waar!

www.monacolor.eu