Wat hoort er in de babykamer?

Wanneer de babykamer in orde gebracht moet worden, zitten toekomstige ouders vaak met vele vragen. Welke meubels horen in de babykamer? Welke extra decoratiestukken passen er goed bij? De medewerkers van Dreambaby geven een antwoord op deze veel gestelde vragen.

Een babykamer bestaat standaard uit een bedje, een kast en een commode. Uiteraard kan je ook alle onderdelen apart kopen.

Een babybed of meegroeibed

Een babybed heeft standaard volgende afmetingen: L 120 x B 60 cm of L 140 x B 70 cm. De bodem van een babybed kan je verstellen in 2 of 3 standen.
Een meegroeibed kan je later omvormen tot een volwaardig 1-persoonsbed. Hiervoor heb je 2 zijplanken nodig, die ofwel inbegrepen zijn ofwel apart aangekocht kunnen worden. Van een meegroeibed heeft je kleintje jarenlang plezier, het gaat immers mee gedurende de gehele kindertijd en langer.
Meer informatie over babybedden en meegroeibedden vind je hier: (+ link naar artikel over de beste slaapplekjes)
Alle bedden en wiegen van Dreambaby voldoen aan de Europese veiligheidsnormen EN716 en EN1130. Vind hier meer informatie over wat deze normen precies inhouden:  (+ link naar artikel over normen)

Een twee- of driedeurskast

Een kast voor in de babykamer bestaat vaak in twee versies: met 2 of 3 deuren. Een tweedeurskast is kleiner en pas gemakkelijk in elke kamer. Een driedeurskast biedt echter meer opbergruimte en kan langer dienen in de kinderkamer. De indeling van de kast met legplanken en kledingstangen verschilt van model tot model.

Een commode

Een commode is handig als extra opbergmeubel in de babykamer en kan ook gebruikt worden om je baby op te verzorgen. Om je commode als verzorgingstafel te gebruiken, heb je een extra verlengstuk nodig. Afhankelijk van het model is het verlengstuk inbegrepen of kan je het optioneel bijkopen.

Wanneer je een volledige babykamer koopt geniet je van een voordelige setprijs en een gratis thuislevering. Alle meubels voor de babykamer kunnen echter ook los aangekocht worden.

Heb je nog ruimte over in de babykamer? Een nachtkastje is altijd een goede keuze om de baby-unit van de babyfoon en een nacht- of waaklampje op te plaatsen. Een schommelstoel is zowel voor baby als mama een rustgevende plaats om borstvoeding of flesjesvoeding te geven.

Wens je bijpassende meubels of meubelstukken in een andere kleur of model dan die dat op de website staan aan te kopen? Dit is mogelijk op bestelling! Meer informatie vind je hier.

Vergeet niet dat je de babykamer die je zelf aankoopt ook op je geboortelijst bij Dreambaby mag plaatsen. Je ontvangt immers een geschenkkaart ter waarde van 10% op het bedrag van je volledige lijst.

Decoratietips voor de babykamer

In de babykamer zal je kind heel wat uren van zijn dag spenderen, in de eerste plaats om te slapen, maar later ook om te spelen. Aan de hand van onderstaande decoratietips kan je de babykamer omtoveren tot een vrolijke plek waar je kind zich op zijn gemak voelt.

  • In een zachte kinderzetel leest je kleintje zijn eerste boekjes. Deze zeteltjes hebben een afneembare hoes die machinewasbaar is.
  • Een waaklampje werkt goed om je baby gerust te stellen wanneer hij ’s nachts helemaal alleen in de donkere kamer ligt.
  • Een nachtlampje op het nachtkastje kan handig zijn voor wanneer je kind ’s nachts zelfstandig uit bed wil komen om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.
  • Met een decoratieve muursticker kan je direct een hele muur doen opfleuren en meer sfeer brengen in de kinderkamer.
  • Een opbergmand is handig om het kinderspeelgoed en andere spulletjes in op te bergen. Zo blijft de kinderkamer altijd netjes!