InspiratieBabykamer

Babykamertrend: aardetinten 

Je kan er bijna niet omheen: aardetinten zijn helemaal in dit jaar. De warme kleuren brengen niet enkel rust, maar geven de ruimte meteen ook wat extra pit. En het leukste aan deze trend? Het is supermakkelijk te combineren met de rest van je interieur!

De natuur dichtbij

Aardetinten zijn natuurlijke kleuren die we kennen uit onze omgeving. Ze hebben een prachtige, warme uitstraling en laten zich makkelijk combineren met andere tinten. Sterker nog: het mooiste resultaat verkrijg je wanneer je verschillende aardetinten samenbrengt. Roestbruin, vergrijsd roze of liever okergeel? Kiezen hoeft niet: mixen & matchen kan naar hartenlust!

Partner

Spelen met kleur

Heb je een kleine babykamer? Let dan op met donkere kleuren; die doen de ruimte nog kleiner lijken. Wanneer je de kamer schildert, gebruik je in dat geval beter een accentkleur en gebroken wit als basiskleur. De ideale plaats voor de accentmuur is achter of naast het bed. Op die manier is de kleur wel aanwezig, maar niet te dominant. De kasten kan je eventueel ook in de basiskleur schilderen zodat die minder opvallen en het ruimtegevoel versterken. Ook spiegels kunnen dat gevoel vergroten. Zeker als je ze tegenover het raam hangt zodat het licht optimaal weerkaatst wordt.

Gerelateerde blogberichten

Babykamertrend: onderwaterwereld

Lees artikel