Badtijd, het ogenblik voor ontspanning

Je baby eten geven, hem wassen en op tijd in bed stoppen om ‘s anderendaags een even drukke dag te beginnen. En wat als je nu eens tijd nam om te ontspannen? Celine Boelens, relaxotherapeut raadt aan om van badtijd een moment van ontspanning te maken.

Contact leggen

De eerste levensjaren spelen een beslissende rol in de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Baby’s hebben nood aan houvast. Lichamelijk contact en veel lieve woordjes tijdens het badje maken daar deel van uit, op voorwaarde dat je zelf ontspannen bent en echt aanwezig bent in het moment.

Baby op de eerste plaats

Je schiet er niets mee op als je tijdens het badje met je hoofd al bij het avondeten of bij de afwas zit. Werk eerst de allerbelangrijkste taken af en geniet dan in alle rust van een intiem moment. Let er ook op dat je zelf niet gespannen bent. Ontspan je rug en schouders. Om een sereen klimaat te creëren kan je je ademhaling afstemmen op die van je kleintje en proberen eenzelfde ritme aan te houden. 

Je kind is enig in zijn soort

Hou zeker ook rekening met wat je kind graag heeft. Sommige baby’s horen graag stemmen en gebabbel. In dat geval laat je alle schattige babytaal maar links liggen en praat je gewoon als een volwassene. Andere kinderen houden dan weer van actie en vinden het leuk als je oefeningen met armen en benen doet.

Ieder kind ontdekt de wereld op zijn manier. Als ouder is het belangrijk om daarop in te spelen, ook als je kind in bad zit.

Het goede moment?

Wat is de beste badtijd: ochtend of avond? Maakt eigenlijk niet uit. Je kind kan op elk ogenblik van de dag in bad, behalve vlak na het eten. Kies er gewoon een rustig moment uit.

In samenwerking met Zwitsal: 

Zwitsal biedt een hele range verzorgende producten aan die dermatologisch en klinisch getest zijn en volledig hypoallergeen. Met de herlancering van Zwitsal willen we de consument begeleiden van in het winkelpunt tot in de badkamer. Door de optimalisatie van de huidige verpakking, informeren we de consument op een speelse manier tot wat het product toe dient. Verder kan je als ouder nu ook op de achterkant van elke verpakking leuke tips & tricks lezen die het badmoment nog aangenamer maken voor jou en je kleintje.