Collecties
Slapen
In de auto
Op stap
Eten en Drinken
Relaxen
Spelen
Verzorging
Veiligheid
Voor mama
Babykledij
Geslacht
Maat
Cadeau, Deco en Opbergen
Boeken
Tweelingen
-15 % op je geboortelijst voor een tweeling
Krijg bij het afsluiten van je lijst een geschenkkaart t.w.v. 15 % van je volledige lijst
Dreambee, ons eigen merk
Ontdek Essentials, Jules & Odette en Kai, de collecties van Dreambee, het eigen merk van Dreambaby.
Laatste stuks
Het fragiele wezentje in je armen verandert snel in een beweeglijke baby. Steun z’n spannende ontdekkingstocht van kruipen, sluipen, rollen en hollen door bijvoorbeeld te kiezen voor uitdagende speelgoedjes en de juiste luier om de billen.
Lees meer
Specialisten raden aan om een kind minstens 1 uur per dag te laten bewegen tot ze 18 jaar zijn. Een goeie motorische ontwikkeling is gebaseerd op de vaardigheden die een baby verwerft in zijn eerste zes maanden. We leggen je uit hoe je al spelend van fysieke beweging een goede gewoonte kan maken. Al van bij de geboorte.
Grote vreugde bij je baby! Hij ontdekt dat hij op zijn handen en knieën overal kan geraken. Hij weet niet waar eerst kijken, want in zijn ontdekkingstochten valt er heel wat te beleven. (Dit is voor jou trouwens het ideale moment om het eetbakje van de hond ergens te zetten waar baby er niet aan kan.) Eva D’Hondt, VUB-professor gespecialiseerd in motoriek en psychomotorische ontwikkeling, geeft vier tips over de kruipfase.
‘Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen’, herinner je je het nog? Samen met je klasgenootjes voegde je al zingend letterlijk de daad bij het woord. En misschien deed je het ook al samen met je mama op de luiertafel. Dagelijks bewegen terwijl je plezier maakt: het kan en het is helemaal niet moeilijk. Al van bij de geboorte.
We bewegen te weinig. En die slechte gewoonte begint al in de wieg, zo zegt Kind en Gezin. Daarom raden ze ouders aan om hun baby zo veel mogelijk te laten bewegen. Bijvoorbeeld tijdens het verluieren.
Je kijkt er hard naar uit: het moment dat je kindje zich rechttrekt en op twee benen staat. Maar eens het zover is, staat je hart af en toe stil. Je ziet plots alleen maar gevaarlijke situaties. Zeker wanneer je ukje ook begint te klauteren en te klimmen. En toch is deze fase belangrijk. Geef je kindje de kans om op een veilige manier op ontdekking te gaan.
Rollen, kruipen, springen, sporten … Een kind is nooit te jong om te bewegen! Op zoek naar inspiratie? Deze tips groeien mee met je kleintje:
Met je kindje zijn voeten spelen? Het mag. Want veel bewegen is belangrijk, al van jongs af aan. Het stimuleert de gezondheid, de groei en de ontwikkeling van je kleintje. Daarom lanceert Kind & Gezin haar nieuwe bewegingscampagne. Want bewegende baby’s hebben een stapje voor!
Experten van The European Hygiene Council zijn het eens: “In 12 % van de gevallen blijken oppervlakken die zichtbaar schoon zijn, toch sterk verontreinigd.”
Als je baby gaat sluipen of kruipen, begint zijn ontdekkingstocht! Ogen heb je tekort en gevaar schuilt soms in een klein hoekje. Met deze tips maak je van je huis een veilige omgeving voor je kleine kruiper.
Zodra je baby in staat is om zich eerst sluipend en schuivend en vervolgens kruipend te verplaatsen, breekt een periode aan dat ouders voor het eerst in het jonge leven van hun zoon- of dochterlief de woorden “PAS OP!” uitslaan. Nadat hij maandenlang hulpeloos op zijn rugje lag te glimlachen, wil hij nu immers volop profiteren van zijn nieuwe mogelijkheden om zich te verplaatsen en op ontdekking te gaan. Je kan je interieur daar maar beter op voorbereiden.