Van zwangerschapsyoga, technieken om je baby te dragen, tot samen muziek maken met je kleintje … Ontdek alle babyworkshops van Colruyt Group Academy!

Zintuigen

Knuffelen is een basisbehoefte

Knuffelen is een basisbehoefte

Elk kind heeft recht op liefde, warmte en miljoenen knuffels. Alleen al daarom is knuffelen een basisbehoefte. Maar we kunnen nog veel meer redenen opsommen. Wist je bijvoorbeeld dat knuffelen kan bijdragen aan de fysieke en emotionele ontwikkeling van je kindje? Orthopedagoge en knuffelfan Sarah Vanden Avenne denkt daar net zo over.

Lees meer


Stil je baby’s huidhonger

Stil je baby’s huidhonger

Na negen maanden geborgenheid is zijn geboorte voor je kleintje een intense gebeurtenis. Hij komt terecht in een wereld vol nieuwe prikkels en moet nu alleen in een bedje slapen. Maar hij hunkert naar lichamelijk contact. Stil z’n huidhonger en geniet samen van jullie knuffelmoment.

Lees meer


Voelen: eerste zintuig dat zich ontwikkelt

Voelen: eerste zintuig dat zich ontwikkelt

Een foetus van zeven weken kan al voelen. Dat allereerste gevoel krijgt hij rond zijn mond. Daarna zijn de voetzolen en het gezichtje aan de beurt. En eens de foetus vier maanden is, kan hij streling van buitenaf voelen. Om maar te zeggen: voelen en aanraken zijn ontzettend belangrijk bij kleintjes.

Lees meer


Mama’s geur is er een uit de duizend

Mama’s geur is er een uit de duizend

Omdat haar tepels dezelfde vertrouwde geur afgeven als het vruchtwater, kan een baby zijn mama op geur herkennen. Een baby van 1 week oud kan zelfs het verschil ruiken tussen zijn mama en een andere vrouw. Ook gebruikt een baby eigenlijk vooral zijn neusje om de moederborst te vinden, omdat zijn zicht nog niet zo goed ontwikkeld is. En de speurneus werkt ook omgekeerd: een geblinddoekte mama kan op basis van de geur alleen háár baby herkennen uit een hele groep baby’s.

Lees meer


Praten tegen je buik, het mag!

Praten tegen je buik, het mag!

Het gehoor is het meest ontwikkelde zintuig bij een foetus. Een foetus van 20 weken kan al geluiden horen. En na zeven maanden hoort het kindje in je buik zowel interne als externe geluiden en reageert het op wat het hoort.

Lees meer


Krijgt je baby te veel prikkels?

Krijgt je baby te veel prikkels?

Bij zijn geboorte is alles nog nieuw voor je baby: geluiden, gezichten, emoties … Hij absorbeert al die prikkels als een spons. Maar te veel prikkels kunnen hem parten spelen. Hij raakt overstuur en begint te huilen! Volg onze tips om een evenwicht te vinden.

Lees meer