Boekjes zijn boeiend en interessant voor elke leeftijd

Er bestaat geen minimumleeftijd om een boek in handen te nemen. Je kan je baby dus niet vroeg genoeg zijn eerste boek cadeau doen. Tussen dat eerste knisperboekje en zijn eerste leesboek zitten tientallen pagina’s verwondering, speelse kennis en plezier.

Taal, ook al kan baby nog niet praten

Ook al kan baby nog geen woordjes uitspreken, hij kan ze al heel vroeg herkennen. Vanaf zes maanden kan je aanwijsspelletjes spelen, waarbij je in kartonboekjes afbeeldingen met eenvoudige, dagdagelijkse dingen aanwijst en benoemt; in bad, aankleden, de tuin,… Een ideaal tijdverdrijf en voor je baby een leuke manier om vertrouwd te geraken met taal. 

Eerder zijn knisper-, voel- en badboekjes in allerhande vormen en kleuren en materialen een perfect alternatief voor rammelaars, bijtringen en ander babyspeelgoed. Vanaf 2 jaar kan je eenvoudige verhaaltjes beginnen voorlezen en leer je je peuter onbewust hoe een zin is opgebouwd.

Concentratie brengt rust

Kinderen en concentratie zijn niet meteen synoniemen. Vaak zijn ze met heel wat verschillende dingen tegelijk bezig. Boekjes met kleurrijke prenten in aantrekkelijke vormen en materialen kunnen echter hun aandacht trekken en verrassend lang vasthouden. Ze zijn ideaal om hun concentratievermogen te trainen… en zorgen op die manier voor heerlijke momenten van rust waar zowel je kindje als jijzelf heel erg van zullen genieten.

Boekjes prikkelen de fantasie

In boeken kan alles en ontdek je op elke pagina nieuwe en gedroomde werelden. Boekjes stimuleren op die manier de nieuwsgierigheid en prikkelen en bevestigen de aangeboren fantasie van jonge kinderen. Naarmate je de interesses van je kind beter zal leren kennen, wordt het ook gemakkelijker om boekjes te vinden die hem of haar helemaal kunnen meeslepen.

Een gids om de wereld te ontdekken

Boekjes zijn een speelse manier om je baby, peuter en kleuter vertrouwd te maken met alledaagse dingen: dieren, gebruiksvoorwerpen, vormen, kleuren,… Zodra ze ouder worden groeien boekjes systematisch mee: de zee, het bos, de boerderij, de stad, naar school… in prenten en korte verhaaltjes. Steevast handig materiaal om de horizon van je peuter te verruimen.

Boeiende verhaaltjes voor de allerkleinsten? Ontdek ons ruime assortiment babyboekjes in de webshop.