Boho chic voor eigentijdse baby’s

Zoek je nog een stijl voor je babykamer? En wil je iets eigenzinnig en anders? Ga dan voor Bohemian chic of kortweg, boho chic. De trend is al een tijdje populair in de mode en combineert de hippielooks van de jaren zeventig met etnische invloeden. Kleurrijke prints uit alle windstreken, geometrische Azteekse figuren, folkloristische bloemenpatronen, leren poefs, tapijten of vintagespullen. In de boho chic-stijl kan je eigenlijk heel weinig verkeerd doen.

Overgevlogen uit Ibiza

De stijl bohemian chic is op Ibiza ontstaan. Op apps als Pinterest of Instagram kan je via de zoekterm ‘inspiratie Ibiza’ heel wat leuke ideetjes opdoen.

Doseren is de boodschap

Veel stoffen en kleuren maken dat je ruimte er al snel wat rommelig uitziet. Dat los je op door boho chic gedoseerd toe te passen, zeker in een kinderkamer. Blijf best praktisch in je keuze voor meubels en accessoires. Je kan de trend ook makkelijk combineren met een soberdere achtergrond en alleen kiezen voor kleurrijk textiel als blikvanger.

Leuke babyspulletjes die passen bij bohemian chic? Ontdek de Carry Sling-draagdoeken, de Trixie Flamingo en Balloon Yellow-collectie of rugzakken van Elodie Details in onze webshop. 

Tapijt en natuurlijke materialen

Textiel speelt de hoofdrol in bohemian chic. Heel typisch zijn oosterse tapijten, zelfs meerdere over elkaar. Geen fan van tapijt in de babykamer? Blijf dan toch in de stijl met natuurlijke materialen, van ruw hout tot leer. Speelgoed in blank hout, gebreide knuffels, plaids of patchworkkussens bijvoorbeeld. Of een (echt) schapenvelletje voor wie daarvan houdt.

Durven met fluo

Persoonlijkheid en durf passen bij de bohemian chic-stijl. En wat vraagt er meer lef dan aan de slag gaan met fluo! Gebruik warme fluotinten zoals rood, oranje, geel, groen en magenta voor de muren of je accessoires. So boho!

Aan de slag? Kies je kleur uit de collectie 2016 van Mona.

In samenwerking met:

Kleur en passie in elke stijl daar staan de Mona verven voor. Mona biedt je 5 vernieuwende collecties ‘Country Living, Contemporary, Classic, Vintage en Design’ waarin je naar hartenlust kan combineren met de meest exclusieve kleurensets. Het Mona kleurenpalet voor 2016 is geïnspireerd door cocktails en wereldberoemde minnaressen. Welke babykamer je ook droomt voor je oogappel, met de prachtige Mona-tinten maak je het waar!

www.monacolor.eu