4 posities om je baby comfortabel aan de borst te leggen

Er bestaat eigenlijk geen vaste regel om je baby aan te leggen aan de borst. Het belangrijkste is dat jij en je kindje zich comfortabel voelen. En is dat niet zo … Verander van positie! Een ontspannen houding zorgt ervoor dat je baby je borst beter kan grijpen, dat hij beter zuigt, dat de melk beter stroomt, dat hij goed bijkomt in gewicht én dat jij minder last hebt van pijn en tepelkloven.

De madonnahouding

Neem je baby op je onderarm. Draai hem op zijn zij zodat hij met z’n buikje tegen jouw buik aanligt. Zijn hoofdje rust in de holte van je elleboog. Je onderarm ondersteunt zijn rug en met je hand houd je zijn billetjes vast.

De rugby- of bakerhouding

Ga rechtop zitten en leg kussens op je schoot en naast je. Leg je baby op de kussens, zodat zijn hoofdje voor je borst ligt en zijn beentjes onder je arm en schuin naast je liggen. Zorg dat zijn rug en nekje in één lijn liggen.

Biological nurturing of instinctief voeden

Leg je baby op je buik en bij de borst. Laat hem zelf naar de tepel zoeken, net zoals hij vlak na de geboorte deed. Geef hem de tijd om zelf de tepel in zijn mondje te nemen.

4de positie … SOS papa!

De natuur wil het zo: papa’s kunnen geen borstvoeding geven. Ze één of andere acrobatische houding laten aannemen om jou te ontlasten heeft dus niet veel zin. Toch hoeft jouw partner zich niet buitengesloten te voelen. Er zijn heel wat andere dingen die hij kan doen om jou te helpen en tegelijk zijn band te versterken met babylief.

Vroedvrouw, Birgitta Le Clef: “Knuffelen. Koesteren. Een badje geven. Na de borstvoeding de baby op de buik leggen en samen tot rust komen. Verluieren. Rondwandelen. Vaders zijn ook heel belangrijk tijdens de borstvoedingsperiode. Ze moedigen aan en stimuleren. En heb je een goed afkolftoestel, dan kan papa ook al eens een flesje geven als jij wat vroeger wil gaan slapen.”

Dus … hier dan de ideale houding nummer 4: papa zit rustig in de zetel en geeft, huid op huid, een flesje afgekolfde moedermelk aan zijn kleintje. Zalig! Terwijl mama, dik verdiend, een heerlijk dutje doet natuurlijk!

Van comfortabele borstvoedingsbeha’s, over borstpompen, zachte borstvoedingskussens en tepelzalf tot discrete sjaals: je vindt alles voor trendy en comfortabel borstvoeden in ons assortiment ‘Borstvoeding’  in de webshop.