Boven De Wolken geeft gemis een plaats
FAMILIE

Boven De Wolken geeft gemis een plaats

“Het spijt me, ze haalt het niet”. In 2012 stond de wereld van mama Sharon even stil. Haar pasgeboren dochtertje was gestorven. Gelukkig kon ze rekenen op de steun van vriend en fotograaf Nat om dit moment vast te houden. En nooit meer los te laten. Ze namen samen honderden foto’s van haar sterrenmeisje.

Kostbare herinneringen vastleggen

Vier jaar later ontmoet Sharon vroedvrouw Anneleen. Net als zijzelf speelt Anneleen met het idee om sterrenkindjes teder te fotograferen. Samen beslissen ze om vzw Boven De Wolken op te richten Hun doel? Iedere sterrenouder in België de mogelijkheid bieden foto’s te laten nemen van hun sterrenkindje. Met veel respect, liefde en ervaring.

Nood aan een troostend gebaar

Dat Sharon geen alleenstaand geval was, merkte ze al snel. Er was duidelijk nood aan die extra steun in moeilijke dagen. Een fotosessie kon die steun bieden. In het begin fotografeerden Anneleen en Sharon de kindjes, ondertussen kunnen ze rekenen op een team van 150 vrijwillige fotografen verspreid over heel België. Jaarlijks krijgt Boven De Wolken meer dan 600 oproepen. Ook aan nazorg is gedacht, bijvoorbeeld met verjaardagskaartjes of een speciale avond voor alle sterrenouders.

Vastleggen wat je moet loslaten

Boven De Wolken staat altijd klaar voor ouders die pas hun kindje hebben moeten afgeven. Op bovendewolken.be kunnen ze een gratis fotosessie aanvragen. Na een eerste contact met een vrijwilliger bezoekt een fotograaf hen discreet om enkele mooie herinneringen vast te leggen.

Ook jij kan helpen

Een kindje krijgen is een van de gelukkigste momenten in je leven. Maar soms beslist de natuur er anders over. Ook voor die sterretjes en hun ouders willen we er zijn bij Dreambaby. Daarom staan we volledig achter Boven De Wolken, om onrechtstreeks ouders te ondersteunen die onlangs hun baby’tje hebben verloren. Wil je Boven De Wolken zelf helpen? Dat kan bijvoorbeeld al met een gift via bovendewolken.be.

Boven De Wolken geeft gemis een plaats