Checklist: de juiste matras kiezen voor je baby

Je baby brengt heel wat tijd door in zijn bedje. Je wil dus dat hij dat in alle comfort doet, om goed uitgerust te zijn en flink te groeien. Heb je al gedacht aan de matras? Loop deze checklist af om zeker te zijn.

Kwaliteit: 2 belangrijke criteria

  • Ventilatie: er moet voldoende circulatie zijn van lucht en vochtigheid, zodat de temperatuur in de kamer niet te hoog oploopt en het risico op koorts dus ook laag blijft. Je kindje kan zijn lichaamstemperatuur nog niet regelen zoals volwassenen, en te hoge temperaturen zijn dus gevaarlijk: ze verhogen de kans op wiegendood door warmtestuwing (oververhitting).
  • Comfort: je kindje is in volle groei. Help het om meteen in een goede positie te slapen. Vaarwel toekomstige rugproblemen!

5 zaken om te checken voor je beslist

  • Vering en ondersteuning: de matras moet de vorm aannemen van het lichaam, en niet omgekeerd. Zinkt de matras een beetje weg onder de druk van je vlakke hand? Dan is het oké.
  • Juiste afmetingen voor bedje/wieg: ruimte tussen de matras en het bedje of de wieg is gevaarlijk voor de handjes en het hoofdje van je kind. Kies dus een matrasje dat perfect past.
  • Europees label EN597: matrassen met dit label hebben tests rond ontvlambaarheid doorstaan en zijn dus bewezen brandvertragend. 
  • Sommige matrassen zijn speciaal behandeld tegen allergenen, huisstofmijt, bacteriën en schimmels.

Is de hoes afneembaar (gemakkelijk in onderhoud) en wasbaar (eventueel op 60 °C, om huisstofmijt te doden)?

Wat je ook zoekt, Dreambaby heeft altijd een matras die bij jou past!