WelzijnSlapen

Co-sleeper: je baby heerlijk dichtbij

Co-sleeping is helemaal in! Eenvoudigweg betekent het “samen slapen met je baby”. Maar als kersverse ouders houdt het natuurlijk veel meer in. Na 9 maanden verlangen naar de komst van jullie kindje, houden jullie hem liefst ook ’s nachts dichtbij. En dat heeft tal van voordelen, zowel voor jou als voor je baby.

De voordelen van co-sleeping

Een co-sleeper of bedside crib is een wiegje dat je naast of aan jullie bed bevestigt. De wieg kan aan één kant open zodat je makkelijk bij je kindje kunt. Waarom kiezen voor een co-sleeper?

Vertrouwd voor je baby

Na 9 maanden in de buik slaapt je baby het liefst dicht bij jou. Jouw geruststellende stem en het geluid van je ademhaling geven je baby een veilig en geborgen gevoel.

Geruststellend voor jou

Een zucht of kreuntje gehoord? Vanuit je bed zie je in één oogopslag wat er aan de hand is en ben je meteen gerustgesteld.

Erg praktisch

Voor mama’s die borstvoeding geven is een co-sleeper erg praktisch. Zo hoef jij je bed niet uit, maar kan je gewoon je baby uit zijn wiegje nemen.

TIPS:
  • Meet op voorhand de hoogte van je bed (tot de bovenkant van de matras). Zo kan je tijdens je aankoop nagaan of de co-sleeper voldoende hoog verstelbaar is.
  • Zorg dat het matrasje van de co-sleeper goed aansluit op jouw matras.
  • Sluit de zijkant van de co-sleeper wanneer je gaat slapen. Zo voorkom je onveilige situaties waarbij je baby ’s nachts bij jou in bed rolt.

Colruyt Group Academy webinar:

Doorgrond het slaapritme van je kleintje

Ik schrijf me in