De ideale babyfoon: vijf extra criteria

Audio- of videofunctie of toch een slimme babyfoon? Analoog of numeriek? Met of zonder beeld? Uitbreidbaar naar meerdere kamers? Met of zonder extraatjes? Je denkt dat je over alles hebt nagedacht … maar onze expert Kevin Bogaert, aankoper bij Dreambaby, schudt nog meer criteria uit zijn mouw.

1. Groot bereik in open ruimte

De nieuwste toestellen hebben meestal een enorm bereik: vaak minstens 250 m en soms zelfs tot 3 km. Maar pas op: fabrikanten hebben het over een bereik “in open ruimte”, wat betekent dat er “geen enkel obstakel” is. De prestaties blijven wel heel goed binnenshuis, zelfs al moet het signaal door de muren, het plafond en isolatielagen.

2. Netstroomadapter én batterijen

Alle babyfoons kunnen aangesloten worden op het elektriciteitsnet met een adapter, maar sommige toestellen kan je ook overal meenemen als je er batterijen in stopt. Enkele tips:

  • Kies altijd de batterijen die de fabrikant aanraadt in de handleiding. Zo werkt de babyfoon het best. Let er ook op dat je de batterijen juist plaatst.
  • Oplaadbare batterijen zijn zowel zuiniger als milieuvriendelijker.
  • Lithiumbatterijen laden sneller op en hebben een langere levensduur, zonder dat de opslagcapaciteit vermindert.

3. Andere handige opties

Tegenwoordig hebben babyfoons allerlei extra functies: een waaklampje, trilfunctie, display met de luchtvochtigheid of een timer … Sommige modellen hebben nog andere opties. Bekijk in functie van je situatie wat nuttig is voor jouw toekomstige babyfoon, bijvoorbeeld:

  • Riemclip: heel handig als je veel rondloopt, vooral tussen verschillende verdiepingen.
  • Muurbevestiging: om hem niet kwijt te raken.
  • ECO-modus: de babyfoon verbruikt minder energie en past zijn zendvermogen aan volgens de afstand tussen de baby- en ouderunit.
  • Van plan om je gezin snel uit te breiden? Controleer of je extra zenders en camera’s kan toevoegen.

4. Andere technologische opties

De liefhebbers van touchscreens zullen makkelijk hun gading vinden in het aanbod. Sommige modellen hebben ook een mp3-verbinding (om de mooiste wiegeliedjes met je kleintje te delen) of een projector (om hem rustgevende beelden en foto’s te tonen).

5. Kristalhelder geluid en haarscherp beeld

Numerieke babyfoons zijn soms uitgerust met technologieën die het toelaten om de geluidskwaliteit te verbeteren. Alle videobabyfoons van het Dreambaby-assortiment zijn voorzien van FHSS-technologie (Frequency Hopping Spread Spectrum). Kevin Bogaert legt uit: “Dat betekent dat de babyfoon voortdurend van kanaal en dus van frequentie wisselt. Zo heb je nooit last van storingen.”

Van instapmodel tot hypertechnologisch: onze babyfoons helpen jou om beter te slapen en waken over het welzijn van je kleine schatje. Neem een kijkje in de webshop.