DE IDEALE wandelwagen: 5 TIPS

Wandelen in het bos, nog even naar de winkel, heerlijk in het zonnetje of noodgedwongen in de regen … Er zijn zo veel momenten waarop je kleintje met je meegaat. Maar hoe kies je dan de ideale wandelwagen? Stel jezelf deze vijf vragen en alles loopt op wieltjes!

Waar ga ik vaak wandelen?

Niet elk type wandelwagen is geschikt voor elk terrein. Woon je in een stad met drukbevolkte voetpaden of neem je vaak het openbaar vervoer? Een stadswandelwagen met 4 (kleine) wielen is net wat je zoekt. Ga je vaak wandelen op het platteland of op niet-verharde wegen die bedekt zijn met aarde of stenen? Kies dan voor een outdoor wandelwagen. Past de onderverdeling stad/outdoor niet voor jou? Ga je zowel in de stad als op het platteland wandelen? Kies dan voor een hybride wandelwagen.

Heeft mijn auto een ruime koffer?

Een wandelwagen wordt veel dichtgevouwen en verplaatst. Als je op uitstap gaat, gaat hij mee in de koffer van je auto. Heb je een grote koffer of eerder een kleine? Het is belangrijk de juiste afmetingen te weten van je koffer, zodat je kan kiezen voor een wandelwagen die in je koffer past. De afmetingen van onze wandelwagens kan je in deze catalogus en de webshop vinden. In onze winkels kan je elke wandelwagen dichtvouwen en terug openvouwen. Onze medewerkers staan altijd klaar om je daarbij te helpen.

Wil ik de duwstang kunnen verstellen?

Hoe groot ben jij? En je partner? Voor lange wandelingen en zeker als jullie niet even groot zijn, kies je best een kinderwagen met verstelbare duwstang. Zo genieten jullie allebei in alle comfort van elke wandeling. Bij sommige wandelwagens kan je de duwstang extra hoog en/of extra laag verstellen.

Wil ik het zitje ook naar mij kunnen draaien?

Bij de meeste wandelwagens kan je het zitje van richting veranderen. Zo kan je zelf kiezen of je kindje naar jou kijkt tijdens wandelingen of naar de wijde wereld rondom zich. Jonge baby’s zien graag mama’s vertrouwde gezicht, grotere kindjes kijken liever rond.

Heb ik een draagmand nodig?

Wandelen met je kindje vanaf de geboorte kan, maar dan heb je een draagmand nodig. Pasgeboren baby’s moeten voor hun rugje volledig vlak kunnen liggen.

Welke wandelwagen kies je? Ga naar onze keuzehulp, beantwoord enkele eenvoudige vragen en vind de wandelwagen die bij jou past.Welke wandelwagen kies je? Ga naar onze keuzehulp, beantwoord enkele eenvoudige vragen en vind de wandelwagen die bij jou past.