De luieremmer, meer dan een gadget

Je baby verschonen is vaak al geen lachertje. En daarnaast ook nog eens de geur van een volle luier verdragen? Bah! Gelukkig helpt de handige luieremmer je om van verluieren (bijna) een feest te maken.

“Een gewone vuilbak is goed genoeg”

Vergis je niet! Misschien denk je dat je baby alleen nog maar melk drinkt en dat zijn luiers dus nog niet zo sterk zullen ruiken. Maar, met gemiddeld 8 luiers per dag voor een pasgeborene raakt de vuilbak naast de verschoontafel al snel overvol.

Gedaan met de geurtjes

Wees maar zeker: zelfs als je ze goed dichtvouwt, ruiken gebruikte luiers niet bepaald als rozen. De vieze luiers stapelen zich op, stinkend in de vuilnisbak en daarna in de grote huisvuilzak. Een mens zou willen dat de gemeente elke dag de vuilzakken kwam ophalen … Maar dat is helaas niet het geval. Alles in de garage zetten of toch maar een openbare vuilnisbak gebruiken? Liever niet! De luiers dan maar in plastic zakjes verpakken? Da-aag milieubewustzijn.

Een expert in geurtjes en hygiëne

Luieremmers zijn hermetisch afgesloten (met of zonder aparte verpakkingszakjes die al dan niet bio-afbreekbaar zijn) en de meeste modellen zijn antibacterieel: ze houden dus vieze geurtjes tegen, maar microben en bacteriën krijgen ook geen kans meer in de babykamer of badkamer. Zelfs als de luieremmer vol zit (sommige modellen kunnen tot 80 luiers bevatten)!
Bovendien heb je met de emmer maar één vaste plaats meer om je luiers te gooien: dat is properder en de kleine ongelukjes waarmee je tijd verliest, zijn verleden tijd.

Superpraktisch in gebruik

Al naargelang het model heb je genoeg aan één hand om op een knop te duwen die elke luier apart verpakt, aan één hand om aan het handvat te draaien dat de luier in de vuilnisbak doet vallen, of aan één voet om op de pedaal te drukken die de luieremmer opent.

Eenvoudig te onderhouden

Geen geurtjes meer, hygiënischer, gezonder, tijdswinst … : de luieremmer is een handig hulpmiddel. Maar de plastic luieremmer heeft ook jouw hulp nodig, want kunststof absorbeert op termijn geurtjes. Maak de emmer dus regelmatig schoon met een zeepsopje en wat ontsmettingsmiddel. Zo eenvoudig is het!

Knijp je neus dus niet meer dicht en concentreer je volledig op je baby: met onze luieremmers, navullingen en hippe hoezen om de emmer te personaliseren, wordt je kleintje verschonen een plezier!