De make-over: dromen vol vlinders

Voor haar lieve Adriana (8 maanden) wenste mama Cynthia een echte prinsessenkamer. Ons decoteam gaat aan de slag met vele tinten roze en nog meer washitape. Het resultaat is een prachtige kamer vol vlinders en dromen!

Alle tinten roze … maar met mate!

Cynthia: “Zelf was ik altijd een beetje een jongensachtig meisje. Maar sinds ik mama ben van mijn kleine popje, kleed ik haar heel graag in -vaak roze- jurkjes. Ik droomde ook van een echte meisjeskamer voor haar.  Hoe meer roze, hoe beter. Gelukkig heeft Dreambaby-styliste Saskia me doen inzien dat je ook kan overdrijven. (lacht) Ik ben nu heel tevreden met de originele aanpak door verschillende tinten roze met zacht wit te combineren.”
Schilder Peter legt uit: “Twee muren voorzag ik van een laag zachtroze. De muur die het meeste licht krijgt, gaf ik een donkerder roze tint. De muur waar het grote raam in zit, schilderde ik in dezelfde kleur als het plafond. Daardoor krijgt de kamer een ruim gevoel en ervaar je hier rust.”

Romantisch én origineel

Voor een originele toets zocht styliste Siska inspiratie in de kleerkast van kleine prinses Adriana. Siska: “Vooral de vele kleertjes met vlindertjes vielen me op. Daarom heb ik eerst in washitape een lichtroze boom ontworpen. Het leuke aan deze techniek is dat je de tape tot 6 weken na het aanbrengen makkelijk kan verwijderen zonder je muur te beschadigen. Voor de verdere aankleding van de kamer zorgt een geborduurde collectie voor pure romantiek. En dan zijn er natuurlijk ook de vlinders die van de boom door de kamer fladderen. Door een stippellijn te gebruiken voor hun contouren lijkt het alsof ze op de muur zijn geborduurd of gestikt, en dat geeft een luchtig resultaat.”
Volgens Cynthia is Adriana flink onder de indruk van haar nieuwe kamer: “ Ze keek haar oogjes uit toen we hier opnieuw binnenliepen. Vooral de boom met vlindertjes trok haar aandacht!”

DIY : makkelijk zelf vlindertjes verven !

  • Teken 1 vleugel op een papier en vouw het blad dubbel.
  • Knip de vleugel uit en vouw het papier vervolgens open. Beide vleugels hebben nu dezelfde vorm.
  • Plaats je papieren vlinder tegen de muur en ga er met een fijn potlood langs.
  • Kies voor een kleur die overeenstemt met de meubels en breng met een fijn penseel streepjes aan van 1 cm. Hou tussen elk streepje  telkens 3 mm afstand.
Zie jij zo’n klassieke, maar originele kinderkamer helemaal zitten? Neem zeker een kijkje voor meer inspiratie in onze webshop in het assortiment Slapen, Cadeau, Deco en Opbergen!

In samenwerking met:

Levis is het meest verkochte verfmerk van België. Met elke generatie groeit het succes van dit product ‘van bij ons’, en dat al sinds… 1831. Meer dan 180 jaar na zijn oprichting blijft Levis de onbetwiste marktleider op het gebied van decoratieve verf in België.

www.levis.info