De verschillende soorten draagzakken
ONDERWEG

De verschillende soorten draagzakken

Ben je op zoek naar een snelle en eenvoudige manier van dragen? Dan is een draagzak ideaal voor jou! Vind de draagzak die het beste bij jou en je baby past aan de hand van deze richtlijnen.

De draagmethode

In functie van welke draagzak je kiest, kan je je baby op verschillende manieren dragen:

  • Op de buik
  • Op de buik en rug
  • Op de buik, rug en heup

Combineer de beste positie met de meeste geschikte draagzak, zo draag je je baby steeds in de ergonomische M-houding.

Twijfel je nog over de beste methode om je baby te dragen? Lees zeker ook ons artikel over de verschillende draagmethodes.

Het gewicht van je baby

Elke draagzak heeft een maximaal draagvermogen. Bij het merendeel van de draagzakken kan je je baby vanaf de geboorte dragen. In dit geval moet je soms een verkleinkussen gebruiken, al dan niet inbegrepen bij de draagzak.

De meerderheid van de draagzakken kan je gebruiken tot je kindje 15 of 20 kg weegt (ongeveer 3 jaar). Sommige draagzakken hebben (een apart te verkrijgen) vergroter voor het zitje, zodat je ook grotere kindjes op een ergonomische manier in de draagzak kan dragen.

Het materiaal van de draagzak

Alle draagzakken voldoen aan de norm Oeko-Tex: de gebruikte materialen zijn gegarandeerd zonder giftige stoffen. Bijgevolg kan het geen kwaad als baby kauwt op de onderdelen van de draagzak.

Sommige draagzakken zijn ontwikkeld op basis van biologisch katoen: zo draag je je steentje tot een beter milieu. Zoek je een draagzak om vooral te gebruiken tijdens uitstapjes buiten? Kies dan voor eentje met een ademende en luchtdoorlatende stof voor nog meer comfort.

Het comfort

Dragen moet zowel voor jou als voor je baby comfortabel zijn. Aarzel zeker niet om het comfort van de gewatteerde schouderriemen te testen voor je aankoop. Een draagzak met een brede heupriem biedt extra en optimaal comfort en verdeelt het gewicht van je baby optimaal over je lichaam.

Als je een draagzak in de winter gebruikt, denk dan zeker aan accessoires zoals een wintercape die je kleine spruit beschermt tegen de koude, de wind en de regen.

CGA technieken om je baby te dragen
De verschillende draagmethodes
De verschillende draagmethodes
De verschillende draagmethodes