Alle voordelen van je baby te dragen
ONDERWEG

Alle voordelen van je baby te dragen

Babydragen, het biedt alleen maar voordelen. Voor je baby én voor jou! Benieuwd of het dragen van je baby iets voor jou is? Wij zetten alle voordelen voor je op een rijtje.

Voordelen voor je baby

Na 9 maanden vertoeven in mama’s buik, hebben baby’s een grote behoefte aan veel en intiem contact met de ouder(s). Dichtbij jou voelen ze zich veilig en geborgen. Je stem, geur, lichaamswarmte, het geluid van je ademhaling en je hartslag zijn vertrouwde factoren en geven je baby een troostend en rustgevend gevoel.

Bovendien bevordert het dragen van je baby zijn motorische ontwikkeling en stimuleert het de natuurlijke houding van je kindje. Baby’s die gedragen worden, zien de wereld vanop jouw ooghoogte en nemen zo eigenlijk deel aan jouw activiteiten. En dat stimuleert de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling.

Wist je trouwens dat je door je baby rechtop te dragen reflux en/of krampjes kan verlichten? En dat baby’s die vaak gedragen worden, veel minder huilen? En een blije baby betekent natuurlijke blije ouders!

 

Voordelen voor jou

Ook voor de ouders biedt babydragen heel wat voordelen. Ga je op stap? Dan is je baby dragen vaak veel handiger dan eropuit trekken met een grote kinderwagen. Denk maar aan een drukke winkelstraat of (rol)trappen… Met een draagdoek of draagzak heb je op die momenten heel wat meer bewegingsvrijheid.

Je baby dragen zorgt er ook voor dat je even de handen vrij hebt om iets anders te doen. Zeker bij de komst van een tweede kindje is een draagzak of draagdoek heel praktisch. Zo kan je perfect met 2 kindjes samen op stap: grote broer/zus in de buggy of aan je hand en je baby in de draagzak.

Geef je borstvoeding? Door het huid-op-huidcontact wordt het hormoon prolactine (dat zorgt voor de melkproductie) gestimuleerd. Hierdoor geven mama’s die hun baby dragen vaak langer en vaker borstvoeding.

Babydragen is trouwens niet iets dat enkel voor mama’s weggelegd is. Ook voor papa’s wordt het aangeraden. Babydragen versterkt het vadergevoel op een unieke manier, waardoor je als papa een hechte band kan opbouwen met je baby.

Alle voordelen van je baby te dragen
Alle voordelen van je baby te dragen