Alle voordelen van je baby te dragen

Is het dragen van je baby iets voor jou? Ontdek hier de vele voordelen van je baby te dragen met een draagdoek en draagzak.

Na 9 maanden vertoeven in mama’s buik, hebben baby’s een grote behoefte aan veel en intiem contact met de ouder(s). Ze voelen zich veilig en geborgen dicht bij mama of papa. Je stem, geur, lichaamswarmte, geluid van de ademhaling en de hartslag zijn vertrouwde factoren voor je kleintje. Ze geven hem een troostend en rustgevend gevoel.

Bovendien bevordert het dragen van een baby de motorische ontwikkeling en de natuurlijke houding van je kindje. Je baby neemt zo deel aan jouw activiteiten. Baby’s die gedragen worden, zien de wereld dus vanop jouw ooghoogte. Dit stimuleert de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling. Wordt je baby moe? Dan sluit hij zijn oogjes en valt hij tegen je borst in slaap.

Je baby dragen is voor mama en papa zeer praktisch en het biedt tal van voordelen. Het is vaak veel handiger dan een grote wandelwagen, denk maar aan een drukke winkelstraat of (rol)trappen… Je hebt als ouder de handen vrij om iets anders te doen zoals licht huishoudelijk werk, winkelen of grote broer/zus een handje geven. Geef je borstvoeding? Dan werkt het dragen van een baby bevorderend voor de vraag en het aanbod. Door je baby rechtop te dragen, breng je hem verlichting bij reflux en/of krampjes.

Voor papa’s is het ook aangeraden om baby’s te dragen. Dit versterkt het vadergevoel op een unieke manier én hij kan een even sterke band opbouwen met baby als mama.

Het dragen van je baby is ook zeer handig bij de komst van een tweede kindje. Zo kan je perfect met 2 kindjes samen op stap: grote broer/zus in de buggy of aan je hand en baby in de draagzak.

Baby’s die vaak gedragen worden, huilen veel minder. Een blije baby betekent natuurlijk een blije mama en papa!