Witte Dreambee body: 100 % bio

Deze body van Dreambee is niet alleen een onmisbaar kledingstuk voor je kindje, maar hij is ook volledig gemaakt van zacht biokatoen! Dat is een zegen voor je baby’s huid én voor het milieu. Bovendien kregen al onze witte body’s van Dreambee het hoog aangeschreven GOTS-label (Global Organic Textile Standard). Dat keurmerk garandeert je dat een kledingstuk met biologisch materiaal gemaakt werd, in goede arbeidsomstandigheden. Wat een topper!

Duurzaam vanaf het eerste zaadje

Het Better Cotton Initiative (BCI) helpt landbouwers om de katoenteelt te verbeteren. Hoe dit in India in z’n werk gaat, zie je hier.

Testimonial: duurzaam aankopen

Bij het aankopen van onze collecties speelt duurzaamheid een belangrijke rol. We engageren ons om voor elke soort product minstens 1 duurzaam alternatief in ons aanbod op te nemen. Ook onze leveranciers werken aan duurzamere productieprocessen. Zo wordt er onder meer gekozen voor biokatoen, papier van verantwoorde oorsprong en duurzame materialen als bamboe.

Sara, aankoper Dreambaby

Wist je dat ...?

Welke outfit heb jij vandaag aan? Of welke kleertjes koos je uit voor je kleintje?

De kans is heel groot dat jullie allebei iets van katoen dragen. Want katoen is de belangrijkste natuurlijke vezel ter wereld: de helft van alle vezels in onze kleding komt van de katoenplant. Jaarlijks wordt er maar liefst 25 miljoen kilogram katoen geproduceerd in 85 landen. En dat voorziet in het levensonderhoud van 250 miljoen mensen. Enorme cijfers!

Toch is er ook een grote ‘maar’. Katoenteelt en -productie hebben een sterke impact op de planeet en de werkomstandigheden zijn vaak zwaar.

Daarom kiezen we bewust voor duurzamer katoen.

Duurzame landbouw

Biologische landbouwers willen de ecologische impact van hun katoenteelt verminderen. Ze maken dus geen gebruik van chemische pesticiden, maar kiezen bewust voor natuurlijke pesticiden op basis van bladeren, vruchten …