Droom zacht met Mickey Mouse

Het schattige dekbedovertrek van Mickey Mouse hadden ze al, maar nu prijkt de bekende muis ook op de kamermuren van hun kleine spruit. “Ik ben een grote Mickey-fan en dat mag gezien worden”, gaf papa Wesley mee aan onze styliste. Voeg daar een likje blauw en schattige bijzettafeltjes aan toe en je krijgt een straf resultaat.

Revival van blauw

Kleurenexperte Daisy: “De beslissing voor de kleur van de muren viel al snel op blauw, de perfecte keuze want de smurfenkleur leeft weer op. Om toch voor een contrast te zorgen gaven we de ene muur een pastelblauwe (French Blue) en de andere een donkerblauwe tint (Poseidon) mee. Door helderwit (Clear White) op het plafond te gebruiken licht het kamertje op.

Less is more! 

In deze kamer geen overdreven decoratie of grote tekeningen op de muur, wel veel ruimte. De verschillende elementen komen daardoor meer tot hun recht. Tessa en Wesley kunnen in de toekomst het interieur makkelijk veranderen. Gele en oranje tinten zouden hier bijvoorbeeld ook prima staan. 

Mod Podge 

Styliste Siska koos voor vier kleine schilderdoekjes aan de muur en 2 bijzettafeltjes met Mickey Mouse erop. Siska: “Ik gaf ze dezelfde grondlaag als het plafond waarna ik de tekening vorm gaf met waterproof stiften. Met Mod Podge, een soort lijmvernis, verniste ik de kadertjes en tafeltjes. Zo kan je ze veilig reinigen met een vochtige doek.” 

Schilderdoeken: een stappenplan

Voor de Mickey Mouse op doek koos onze styliste ervoor om 4 kleine kadertjes te bewerken. Zo wordt het geheel wat luchtiger. Hieronder leer je in 7 stappen hoe het moet.

  1. Teken met potlood Mickey Mouse over op kalkpapier.
  2. Teken de tekening over op je schilderdoek.
  3. Knip een stuk gekleurd inpakpapier uit voor een verrassend accent en neus voor Mickey Mouse.
  4. Breng met een penseel een fijne laag Mod Podge aan op je schilderdoek.
  5. Kleef daar het stuk inpakpapier en de rode neus op.
  6. Penseel nog twee dunne lagen Mod Podge over het papier.
  7. Laat het geheel een halfuurtje drogen. 

Een persoonlijke en originele inrichting van je babykamer? Ontdek ons assortiment Decoratie en Opbergen in de webshop.

In samenwerking met:

Kleur en passie in elke stijl daar staan de Mona verven voor. Mona biedt je 5 vernieuwende collecties ‘Country Living, Contemporary, Classic, Vintage en Design’ waarin je naar hartenlust kan combineren met de meest exclusieve kleurensets. Het Mona kleurenpalet voor 2016 is geïnspireerd door cocktails en wereldberoemde minnaressen. Welke babykamer je ook droomt voor je oogappel, met de prachtige Mona-tinten maak je het waar!

www.monacolor.eu