Een 100 % girly kamer voor Yolien

Yolien (1 jaar) houdt van roze, roze en … roze. Net als haar mama Saskia. Die wilde voor haar dochtertje een knalroze kamer. Van vloer tot plafond. Gelukkig voor Saskia’s man zag het Dreambaby-stylingteam het net iets anders. Ze creëerden een meisjesachtige sfeer vol moderne romantiek. Roze met accentkleuren, arabesken en bloemstickers. Laat je inspireren!

Roze harmonie

Styliste Siska Loraine en kleurenexpert Daisy Seghers maakten van de babykamer van Saskia en Frederik een echte prinsessenkamer. Exit: hol van Pink Panther-look. 

Siska : “Een volledig roze kamer leek ons een beetje overdaad. We hebben dus gekozen voor een kleurenpalet van roze met accentkleuren. Voor de decoratie van de muur gooiden we het over een romantische, meisjesachtige boeg, met vlinders, bloemen en krullen. Eerst schilderde ik een witte, arabeske tekening op de muur om het roze te doorbreken. Vervolgens kopieerde ik een van de bloemen van de muurtekening om er stickers van te maken uit gekleurde kleeffilm. Die kleefde ik op het hoofdeinde en de voet van het bed.  Aansluitend koos ik voor een lakentje met bloemetjes en enkele witte en grijze knuffels. Ook voor de andere decoratieve elementen kozen we voor een kleurenpalet dat mooi aansluit bij de roze muren.”

Daisy : “Om de kamer een meisjesachtige uitstraling te geven, kozen we in de Mona-collectie 2015 voor zachtroze (Pink Lady) met lila als accentkleur (Edith Piaf). Verder heb ik gezocht naar kleuren die wat afstaken tegen de basistint: Mumbai Purple in combinatie met Lilac en een heel licht poederroze: Zsa Zsa Gabor.”

Tips :

 • Als de kamer niet zo groot is, zoals die van Yolien, schilder het plafond dan wit. Zo behoud je de indruk van ruimte.
 • Door met stickers en niet al te drukke prints te werken, kan een kamer nog lange tijd meegroeien met je kind. Bovendien geven de stickers de vrijheid om in de toekomst nieuwe thema’s te bedenken. 
 • Slaapt je kind in een meegroeibed? Kleef de stickers dan op goed uitgekozen plekken.

Maak je eigen bloemstickers

 1. Teken een bloem op papier.
 2. Snij de blaadjes van de bloem uit met een mes zodat je een sjabloon overhoudt. 
 3. Leg het sjabloon op de kleeffilm (dat koop je bij een gespecialiseerde tekenwinkel). Teken het met permanente viltstift over op de kleeffilm.
 4. Snij met het mes de blaadjes uit. Je hebt hiervoor een vaste hand nodig. Hoe kleiner de bloem, hoe moeilijker!

Maak je eigen sjabloon

 1. Koop bij de hobbywinkel een fijn stuk mica plastic en een groot vel wit papier.
 2. Teken je wanddecoratie op het papier.
 3. Leg een stuk mica op het papier en teken de afbeelding na met een permanente zwarte viltstift.
 4. Snij de afbeelding uit met een breekmesje.
 5. De buitenkant is je sjabloon. Kleef het met stukjes papieren tape tegen de muur.
 6. Ga met een verfrol over het sjabloon om de tekening op de muur aan te brengen. Breng niet te veel verf in één keer aan. Werk met twee lagen die je tussentijds laat drogen. Wacht tot de verf droog is voor je het sjabloon van de muur haalt.

Vind in onze webshop al onze decoratieartikelen voor de babykamer.

In samenwerking met:

Kleur en passie in elke stijl daar staan de Mona verven voor. Mona biedt je 5 vernieuwende collecties ‘Country Living, Contemporary, Classic, Vintage en Design’ waarin je naar hartenlust kan combineren met de meest exclusieve kleurensets. Het Mona kleurenpalet voor 2016 is geïnspireerd door cocktails en wereldberoemde minnaressen. Welke babykamer je ook droomt voor je oogappel, met de prachtige Mona-tinten maak je het waar!

www.monacolor.eu