Een bonte beestenboel in de babykamer

In de moderne woning van Annelies en Koen zou een klassieke babykamer niet gepast hebben. Dus ging het Dreambaby-team aan de slag met grote sjablonen en felle kleuren. Met een bonte beestenboel als knap resultaat.

Levendige kleuren en originele accessoires

Styliste Siska Loraine en kleurenexperte Daisy Seghers bundelden de krachten om een bonte beestenboel te maken in de babykamer van ouders Annelies en Koen.

Siska: ‘In een moderne woning zoals deze vonden we het beter om de pastelkleurtjes en fijne tekeningetjes achterwege te laten en aan de slag te gaan met uitgesproken kleuren en opvallende accessoires. Een andere leuke tip is om wat plastic diertjes te verven en ze te gebruiken als handgrepen op de kastjes. Voor de accessoires koos ik voor het Flamingo-gamma van Trixie, te koop bij Dreambaby: de kleine roze details contrasteren heel mooi met al het blauw. Zo vermijd je dat alles uit dezelfde tinten bestaat en zorg je ervoor dat het totaalplaatje een tikje dynamischer wordt.’

Daisy: ‘Een volledige muur in een felle kleur schilderen was geen optie bij Annelies en Koen. Het grote raam kwam hier wel voor in aanmerking. We gaven de omlijsting een zonnige make-over met de frisse kleur Lemon Squash. De aanleunende wand werd in Athens Blue geschilderd, een zacht pastelblauw dat mooi contrasteert met het raam.

Tip: Wil je graag iets creatiefs doen met kleuren zonder dat het de kamer gaat overheersen? Dan werk je best met kleinere vlakken en accenten. Je kan bijvoorbeeld de achterwand of de binnenkant van een kast gebruiken. De combinatie blauw-geel-wit is hier bijvoorbeeld ideaal voor. 

Girafsjablonen: een stappenplan

De wandtekeningen van 1,20 en 1,50 meter groot, zijn geïnspireerd op de twee giraffen die bij Annelies en Koen in de woonkamer staan. Hieronder leer je om in 6 stappen je eigen giraffen te maken:

  1. Koop bij de hobbywinkel een stuk fijn micaplactic en een groot vel wit papier.
  2. Teken een giraf op het papier.
  3. Leg een stuk mica op het papier en teken de afbeelding na met een permanente zwarte viltstift.
  4. Snij de afbeelding uit met een breekmesje. Nu heb je een sjabloon gemaakt!
  5. Kleef het sjabloon met tape recht tegen de muur. De kans is groot dat je een extra paar handen nodig hebt.
  6. Ga met een verfrol over het sjabloon om de tekening op de muur aan te brengen. Breng niet te veel verf aan in een keer, maar werk in drie lagen die je goed laat drogen om vlekken te voorkomen. Wacht tot de verf droog is voor je het sjabloon van de muur haalt. Breng voor beide afbeeldingen twee lagen verf aan die je tussentijds laat drogen.

Een persoonlijke en originele inrichting van je babykamer? Ontdek ons assortiment Decoratie en Opbergen in de webshop.

In samenwerking met:

Kleur en passie in elke stijl daar staan de Mona verven voor. Mona biedt je 5 vernieuwende collecties ‘Country Living, Contemporary, Classic, Vintage en Design’ waarin je naar hartenlust kan combineren met de meest exclusieve kleurensets. Het Mona kleurenpalet voor 2016 is geïnspireerd door cocktails en wereldberoemde minnaressen. Welke babykamer je ook droomt voor je oogappel, met de prachtige Mona-tinten maak je het waar!

www.monacolor.eu