Een boom om mee op te groeien

Sari (25) en Casper wilden geen felle kleuren en prints voor hun kinderkamer. Gelukkig bestaan babykamers niet alleen in het frivool roze of babyblauw. Een strakke stijl past ook perfect. Met die uitdaging ging ons decoteam aan de slag!

Strak, niet steriel

Al in 2015 stond vast hoe Sari en Casper hun kinderkamers wilden: “Als we kinderen krijgen, gaan we hun kamers sober houden.” Hun moderne woning richtten ze volledig volgens smaak in. Toen ze van hun eerste zoontje, Cis (2), bevielen, hielden ze dezelfde stijl aan bij de decoratie van zijn kamertje. Strak en tijdloos. Dat waren ook de twee sleutelwoorden die ons decoteam meekreeg voor de kamer van Cériel (3 weken). Toch is de kamer niet koud en somber. Styliste Siska: “Ook als je houdt van donker en sober kan je gerust een mooie kinderkamer creëren.”

Subtiele speelsheid

Cériels kamer heeft z’n muren en plafond in dezelfde kleur, waardoor je een geborgen gevoel krijgt. Bovendien zorgt de lichtere toets van de houten lambrisering ervoor dat de kamer niet al te donker wordt. De leuke accessoires zorgen voor kleur en speelsheid. Het dekbed met de indianenprint is lief en jongensachtig, het gele hoeslaken van het bedje is een subtiele aandachtstrekker. En door het schommelstoeltje, een erfstuk, in dezelfde kleur te verven als de muren voelt de kamer écht af. Een mooi geheel, dat zorgt voor rust.

Een boom met aantrekkingskracht

De blikvanger van Cériels kamer is de donkerbruine boom op de muur. Aan z’n takken hangen de polaroidfoto’s die Sari maakte van iedereen die op bezoek kwam in de kraamkliniek. Zo heeft Cériel altijd de mensen die hem het liefst zien dichtbij. De foto’s hangen zo dat Cériel ze vanuit z’n bedje kan bewonderen. En volgens Siska kan de boom alleen maar groeien: “Als Cériel ouder is, kan hij zelf kiezen hoe hij de boom invult. Met kindertekeningen, foto’s van vrienden of zelfs liefdesbriefjes (lacht).”

Schilder Serge: “Onder de boom zitten drie lagen magneetverf. Daarna ben ik er met de kleur van de andere muren overheen gegaan. Dat is het mooie aan magneetverf: het verliest zijn magnetisme niet als je er met een andere verf overheen gaat.” Sari heeft alleen nog maar complimenten gekregen over Cériels boom. Zelfs Cis is ervan onder de indruk. Daarom willen Sari en Casper ook een magneetmuur maken in de kamer van hun oudste zoontje.

Zelf een magneetboom maken?

Zo doe je het:

  • Zoek een mooie foto of tekening van een boom op internet en projecteer die op de muur.
  • Teken de figuur over zodat je binnen de lijntjes kleurt.
  • Leg eerst een aantal laagjes magneetverf aan. Wees niet te zuinig, want hoe meer verf, hoe magnetischer.
  • Verf daarna over de magneetverf in de kleur die je wil.

Vind je deze babykamer leuk? Vind het textiel en de accessoires van de schattige INDI-collectie van Timmy in de webshop.

In samenwerking met:

Levis is het meest verkochte verfmerk van België. Met elke generatie groeit het succes van dit product ‘van bij ons’, en dat al sinds… 1831. Meer dan 180 jaar na zijn oprichting blijft Levis de onbetwiste marktleider op het gebied van decoratieve verf in België.

www.levis.info