Een groene babykamer voor Teigetje

Els en Peter zijn volop aan het verbouwen. Ze waren dus dolblij dat ons decoteam de kinderkamer van Lander (1) onder handen kwam nemen. Het resultaat? Een kamer die tegelijk stoer en lief is, net als hun zoontje …

Welterusten, Teigetje!

Mama Els: “Onze kleine Lander is een stoere jongen. Vijf weken te vroeg geboren en twee weken neonatologie. Maar kijk nu eens! Hij weent bijna nooit en kon al stappen op 10 maanden. Daarom wou ik een babykamer die toont wat een stoer kereltje hij is.”

Styliste Siska: “Teigetje is een prachtig figuurtje van Winnie the Poeh. Hij straalt deugnieterij uit, maar heeft wel een hart van goud. Ideaal voor Lander! Daarom tekende ik Teigetje op de muur naast Landers bedje. Ik schilderde hem maar voor de helft: zo lijkt het alsof de tijger om het hoekje komt kijken.”

Experimenteren met kleur

Siska: “De kamer is heel ruim en door het grote raam valt veel licht binnen. Perfect om te experimenteren met kleur! De groene tinten passen mooi bij elkaar en maken de kamer jongensachtig, maar toch zacht.”
Schilder Peter: “Ik heb de twee oude, houten deuren afgeschuurd en in dezelfde kleur als de muur geverfd. Dat geeft een mooi effect. De muur van het grote raam gaf ik net als het plafond een lichtere tint. De juiste combinatie van kleuren maakt het kamertje van Lander heel rustgevend.”

DIY: zelf een muurtekening verven

  • Projecteer de afbeelding met een beamer op de muur.
  • Volg de contouren met een droog penseel.

Opgelet: als je drupt, krijg je de vlek nooit meer weg. Een droog penseel drupt minder.

  • Gebruik lichtere kleuren om de tekening op te vullen. Dat maakt het geheel minder zwaar.
Inspiratie nodig voor de babykamer? In onze webshop vind je heel wat ideetjes, zeker in het assortiment Slapen en Decoratie.