Een wolk van een babykamer

“We zijn in de wolken met Tuur.”, schreven Florence en Joeri op het geboortekaartje van hun zoontje. Dat was meteen de inspiratie voor onze styliste om aan de slag te gaan. Met een likje verf en wat washitape kreeg Tuurs kamertje een make-over. En goede smaak hoeft echt niet duur te zijn. Dat bewijst het prachtige resultaat.

Inspiratie op het geboortekaartje

Styliste Siska: “Op de voorkant van het kaartje stonden allemaal wolkjes. Dus deed ik hetzelfde in de kamer met sjablonen in verschillende afmetingen. Op één wolkje schilderde ik ook een vogeltje, dat de vlaggenlijn vasthoudt met Tuurs naam.  Het beddengoed vond ik bij Dreambaby, in de collectie Birdy Timmy. Het terugkerende patroon van vogeltjes en vogelkastjes in lichte pasteltinten contrasteert mooi met de blauwe muur, zonder dat het overdadig wordt.” 

Subtiel en beperkt kleurgebruik

De babykamer heeft een speciale vorm met schuine wanden. Daarom beperkten we het kleurgebruik. Want als er een plafond met een kromming is, moet je al heel precies aflijnen om een mooi effect te krijgen. De voor- en achterkant van de kamer werden blauw geschilderd. De zijkanten en het plafond in een warme off-white tint. De wolken op hun beurt vormen een mooi geheel met de deur en het raam, die dezelfde witte tint kregen.

Geel als eyecatcher

Tussen de subtiele tinten is felgeel de kleur die opvalt in de ruimte. Onze kleurexperte, Daisy Seghers, gebruikte deze contrastkleur voor het vogeltje op de muur en voor de leuke schommelstoel in de kamer. Zo krijgt het geheel veel meer ‘cachet’.

Geef oude zolderschatten een nieuw leven

Wil je voor geen geld je kinderkamer inrichten of opfrissen, kijk dan eerst wat je nog op zolder hebt staan. Met een leuke kleur of een ander patroon, krijgen oude accessoires een verrassend andere look. Zoals bijvoorbeeld de schommelstoel in de kamer van Tuur en het bijhorende voetbankje. 

Een persoonlijke en originele inrichting van je babykamer? Ontdek ons assortiment Decoratie en Opbergen in de webshop.

In samenwerking met:

Kleur en passie in elke stijl daar staan de Mona verven voor. Mona biedt je 5 vernieuwende collecties ‘Country Living, Contemporary, Classic, Vintage en Design’ waarin je naar hartenlust kan combineren met de meest exclusieve kleurensets. Het Mona kleurenpalet voor 2016 is geïnspireerd door cocktails en wereldberoemde minnaressen. Welke babykamer je ook droomt voor je oogappel, met de prachtige Mona-tinten maak je het waar!

www.monacolor.eu