Heb ik een herroepingsrecht voor de artikelen die ik op mijn geboortelijst plaatste?

In de winkel op de lijst geplaatst

Plaatste je een artikel via één van onze medewerkers in de winkel op je geboortelijst, dan geniet je geen bedenktermijn van 14 kalenderdagen na de levering van het goed. Je kan er namelijk veelal het artikel ter plaatse bekijken en er minstens alle informatie verkrijgen die je nodig hebt om volledig geïnformeerd te besluiten het artikel op je geboortelijst te plaatsen.


Online, per e-mail of per telefoon op de lijst geplaatst

Wanneer je een artikel online, via het contactformulier of telefonisch op je geboortelijst plaatste, geniet je een bedenktermijn van 14 kalenderdagen nadat het artikel geleverd werd. De levering gebeurt op het ogenblik dat jijzelf, de schenker of iemand anders het goed komt ophalen in de winkel of op het ogenblik dat het artikel wordt overhandigd door onze vervoerder bij een (thuis)levering op een opgegeven adres.

De termijn van 14 kalenderdagen laat je toe het gekochte artikel te beoordelen zoals in een winkel. Je kunt het gekochte artikel bekijken en inspecteren. Tijdens deze periode dien je het gekochte artikel met de nodige zorg te hanteren. Je mag het goed dan ook slechts in die mate uitpakken voor zover dat noodzakelijk is om je inspectierecht uit te oefenen.

Bevalt het goed je niet, dan heb je het recht ons te laten weten dat je afziet van de aankoop. Je hoeft geen boete te betalen en geen reden op te geven. Doe dit wel binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het artikel.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing. Voor kleine artikelen, ga je hiervoor langs in je thuiswinkel. Gaat het om grote of zware artikelen, stuur dan je verklaring naar: Dreambaby Advieslijn, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle, bel naar 02 363 56 65 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Je kan ook gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar dit is niet verplicht.

Het artikel kan slechts in de oorspronkelijke staat worden teruggezonden. Wanneer het artikel niet meer verkoopbaar is omdat je verder bent gegaan dan enkel het inspecteren, zal het artikel volledig worden aangerekend (o.a. bij artikelen waarbij hygiëne van belang is).


Uitzonderingen

In sommige gevallen is wettelijk bepaald dat niet in een bedenktermijn moet worden voorzien. Je wordt over de afwezigheid van je herroepingsrecht geïnformeerd via de algemene voorwaarden die je grondig naleest en accepteert vóór het publiceren van je geboortelijst. We zetten de belangrijkste uitzonderingen in het kader van de geboortelijst hieronder nog even voor jou op een rijtje.

Voor volgende artikelen geldt het herroepingsrecht niet:

  • Artikelen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet kunnen worden teruggestuurd als de verzegeling is verbroken (bv. elektrische borstpomp, drinkfles voor baby's)
  • Audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling is verbroken.
  • Artikelen die volgens jouw specificaties zijn vervaardigd of die duidelijk voor jou of een specifieke persoon bestemd zijn. Deze artikelen hebben een duidelijk persoonlijk karakter. Het gaat bijvoorbeeld om een speciaal voor jou besteld artikel dat niet standaard aanwezig is in ons assortiment.

Hoe terugsturen?

Wil je het artikel dat je online, per e-mail of via de Advieslijn bestelde, herroepen, dan heb je 14 kalenderdagen de tijd, te rekenen vanaf de dag volgend op de levering van je pakket, om het artikel terug te sturen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Kleine artikelen retourneren (minder dan 30 kg of kleiner dan 1,5 m)

Stop het artikel terug in de originele, eventueel reeds geopende, verpakking en bezorg het terug bij je thuiswinkel. Geef aan onze winkelmedewerker duidelijk aan dat je je herroepingsrecht wilt uitoefenen. De winkelmedewerker zal je lijstgegevens opvragen en nagaan wanneer het artikel door of voor jou werd opgehaald om na te gaan of de termijn van 14 dagen nog niet is verstreken.

Grote artikelen retourneren (meer dan 30 kg of groter dan 1,5 m - met de vrachtwagen)

Bel onze Advieslijn op 02 363 56 65. Onze medewerkers vertellen je welke stappen je moet volgen om je artikel te retourneren. Wij vergoeden je na ontvangst en controle van het artikel. Als je je volledige bestelling retourneert, dan vergoeden we ook de verzendkosten die je al betaalde voor de levering. Van het terug te betalen bedrag worden de retourkosten (€ 22 voor een groot artikel) afgetrokken. De kosten die verbonden zijn aan de uitoefening van het herroepingsrecht zijn immers voor jouw rekening.

Voldoet het artikel niet aan je verwachtingen? Je leest hoe je het artikel kan terugbrengen bij de vraag ‘hoe retourneren’.


Terugbetaling - waardebon

Wij vergoeden je na controle van het artikel.

Als de herroeping van je artikel correct is verlopen, betalen we jou de som die door de Schenker of door jezelf werd betaald voor het artikel terug in de vorm van een waardebon. Je gaat bij het publiceren van de geboortelijst uitdrukkelijk akkoord om, wanneer je je herroepingsrecht uitoefent, de door de onderneming ontvangen gelden terugbetaald te zien aan jezelf en niet aan de Schenker en dit in de vorm van een waardebon. Het bedrag van deze waardebon wordt verminderd met 10% indien je je herroepingsrecht uitoefent na het correct afsluiten van je geboortelijst. In dat geval ontving je reeds bij afsluiting 10% op de verkoopprijs van het herroepen artikel via je geschenkcheque.

Deze waardebon blijft gedurende één jaar geldig na datum van uitgifte voor het volledige Dreambaby-assortiment. De bon kan tevens ingezet worden om eventuele openstaande saldi bij het afsluiten van de geboortelijst te voldoen wanneer die op het ogenblik van de herroeping nog niet zou zijn afgesloten.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Of wil je ons direct contacteren?

Contacteer ons

  • Via Facebook
  • 02 363 56 65
  • Contactformulier