Wat betekent het herroepingsrecht bij Dreambaby?

Wat betekent het als je herroepingsrecht hebt? Je hebt dan het recht aan ons te laten weten dat je afziet van de aankoop. Je hoeft geen boete te betalen en geen reden op te geven. Doe dit wel binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het artikel.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Stuur je verklaring naar: Dreambaby Advieslijn, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle, tel.: 02 363 56 65 of via het contactformulier. Je kan ook gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar dit is niet verplicht.


De termijn van 14 kalenderdagen laat je toe het gekochte artikel te beoordelen zoals in een winkel.

Je kunt het gekochte artikel bekijken en inspecteren. Tijdens deze periode dien je het gekochte artikel met de nodige zorg te hanteren.

Je mag het goed slechts in die mate uitpakken voor zover het noodzakelijk is om je inspectierecht uit te oefenen.

Het gekochte artikel kan slechts in de oorspronkelijke staat worden teruggezonden. Wanneer het artikel niet meer verkoopbaar is omdat je verder bent gegaan dan enkel inspecteren (gebruik maken van een elektrische borstpomp, flesjes, …) zal het artikel volledig worden aangerekend (o.a. bij artikelen waarbij hygiëne van belang is).

Voor volgende artikelen geldt het herroepingsrecht niet:

  • voor audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling is verbroken.
  • artikelen die een duidelijk persoonlijk karakter hebben.

Voldoet het artikel niet aan je verwachtingen? Je leest hoe je het artikel kan terugbrengen bij de vraag ‘hoe retourneren’.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Of wil je ons direct contacteren?

Contacteer ons

  • Via Facebook
  • 02 363 56 65
  • Contactformulier