Een fietskar: makkelijk en multifunctioneel

Waarom een fietskar?

In een fietskar kan je 1 of 2 kindjes vervoeren tot ze ongeveer 7 jaar oud zijn. Het is een makkelijk vervoermiddel, ideaal voor langere ritten.

Er met de fietskar samen op uit trekken is leuk voor je kindje, én voor jou. Het extra gewicht kan je namelijk niet uit evenwicht brengen. Pas wel je rijstijl aan, want je trekt toch een behoorlijk gewicht met je mee.

De kooiconstructie van de kar beschermt je kind bij ongevallen. Bovendien zit je kindje beschut tegen koude en regen. En dankzij het venstertje kan je je oogappel makkelijk in het oog houden.

Vanaf wanneer mag je kindje in een fietskar?

Zodra je kindje stevig rechtop zit, dus ongeveer tussen 6 en 12 maanden, kan je hem in de fietskar meenemen.

Met een extra babyzitje en een goede vering kan je baby zelfs al vanaf 0 of 3 maanden mee, afhankelijk van het model. Je kan dan een draagbare autostoel, een babyschelp of een hangmat in de fietskar bevestigen.

Wil je je peuter meenemen op fietstocht? Zorg dan voor een peuterstoel of een extra hoofdsteun, als je die in je fietskar kan plaatsen.

Shoppen en joggen met een fietskar, het kan ook!

De fietskarren die je bij Dreambaby vindt, zijn multifunctioneel. Afhankelijk van het model kan je ze ook gebruiken voor een wandeling in de stad of op het platteland.

  • Als buggy: monteer het kleine zwenkwieltje onder de fietskar en maak er een extra wendbare buggy van.
  • Als wandelwagen: het grote joggingwiel kan je vooraan monteren. Zo maak je van de fietskar een ruime, comfortabele wandelwagen. Ideaal voor lange wandelingen op het strand of in het bos.

Handige extraatjes bij onze fietskarren

Voor nog meer gemak en veiligheid zijn de fietskarren bij Dreambaby voorzien van deze extraatjes:

  • een wind- en regenscherm, dat je kindje beschermt tegen kou en regen,
  • muskietengaas: voorkomt dat je kindjes handen of voeten gekneld raken tussen de spaken, en beschermt tegen insecten en steentjes,
  • een veiligheidsvlag, die de zichtbaarheid in het verkeer verhoogt.

Fietsen met je baby

Naar het assortiment Fietskarren